Следва

Гуинет Полтроу ще пропусне Met Gala 2014

Новите лица на модата: екзотичната Малайка Фърт

Прелестното и кукленско лице на Малайка няма как да убегне на погледа...

All fashion преди 9 години

Прелестното и кукленско лице на Малайка няма как да убегне от погледа; нейните бадемовидни очи, пухкави устни и високи скули я преврърнаха не само в един от най-търсените модели през последните два сезона на Fashion Week, но и й донесоха участие в кампания на Prada.

Този успех прави Малайка втората цветнокожа жена в историята на модата след Наоми Кемпбъл през 1994 г., която може да се похвали с подобна стъпка в кариерата си. 

Едва на 20 години, моделът, роден в Кения, подписва договор с компанията Premier Model Management, когато е само на 17. По думите на Анни Уилшоу, директор на отдела, издирващ нови лица, „Когато Малайка дойде за първи път в агенцията, бях поразена от нейната екзотична красота и деликатна костна структура. След като работихме с нея в продължение на 20 минути, се убедихме в потенциала и таланта й. Тя има страхотно усещане как да се движи пред камерата, което е рядко срещано качество на нейната възраст”.



Малайка се мести във Великобритания на 7-годишна възраст, но дължи необикновената си красота на прекрасен генетичен меланж от кенийски, угандийски, сейшелски, британски и шведски корени.


Висока точно 175 сантиметра, с перфектни мерки и дълги крака, тя прави своя дебют на подиума през 2012 година по време на седмицата на модата в Ню Йорк, когато дефилира за пролетно-лятното шоу на Odilon.

Големият й пробив обаче идва през 2014 г. след участието й в ревюто за мъжка мода на Prada и рекламна кампания за италианския бранд, където си партнира с моделски величия като Кристи Търлингтън, Катрин МакНийл, Фрея Беха Ериксен, Фей Фей Сън и Рейчъл Уилямс.

В седмиците на модата пролет-лято 2014г. Малайка дефилира по котешката пътека за над 40 шоута, сред които тези на Jean Paul Gaultier, Bottega Veneta, Mars Jacobs, Kenzo, Dolce & Gabbana, а през ноември 2013 тя се присъедини и към редиците на Ангелите на Victoria’s Secret.

Малайка в шоуто на Victoria's Secret 

В момента кенийската прелест е базирана в Лондон, като споделя, че ако не бе станала модел, щеше да се посвети на актьорския занаят. Вече има записано участие в някоко пиеси в театъра на Баркинг в Обединеното Кралство, а нейни вдъхновения в света на модата са Джордън Дън и Тайра Банкс.

С удоволствие очакваме от Малайка Фърт да разгърне пълния си потенциал, а междувременно се наслаждаваме на дефилетата и кампаниите с нейно участие.







Малайка за Prada есен-зима 2014




Малайка дефилира за Prada пролет-лято 2014


Dolce & Gabbana, пролет-лято 2014


Burberry

TopShop Unique 


TopShop Unique


Michael Kors 


Зад кулисите на шоуто на Diane Von Furstenberg 


Blumarine 


Kenzo 


Stella Mccartney 


Бекстейдж на Anthony Vaccarello 


Emilio Pucci 


Бекстейдж на Victoria's Secret 

More All fashion