Следва

London Fashion Week – day I

London Fashion Week - Избрано

Тази седмица ViewSofia е в Лондон. Това е единствената българска медия, която присъства на едно от най-важните модни събития...

All fashion преди 15 години

Тази седмица ViewSofia е в Лондон. Това е единствената българска медия, която присъства на едно от най-важните модни събития през годината. London Fashion Week започна вчера и ще продължи до 20-ти Септември като през това време ще станат ясни тенденциите в модата на английските дизайнери за сезон Пролет/Лято 2009.

По време на London Fashion Week, 308 дизайнери представят своите колекции, а 54 от тях ще покажат идеите си за следващия сезон с ревюта. Нашият екип ще присъства на част от тях, като с най-голямо нетърпение очакваме тези на Vivienne Westwood, Paul Smith, Gareth Pugh, Julien Macdonald, Luella, Todd Lynn, Christopher Kane, Osman Yousefzada.

С нетърпение очакваме и презентацията на новата колекция на Mulberry, особено след като от фирмата се похвалиха с нова главна дизайнерка за сезон Пролет/Лято 2009 година. Дизайнерката Emma Hill е щастлива, че има честта да работи с Mulberry, а в портфолиото й присъстват марки като Mark Jacobs, Mark by Mark Jacobs и Gap.

Екипът ни в Лондон ще посети и Exhibition London Fashion Week, където едно от най-любопитните неща ще е новото от работата на известния английски милинер Stephen Jones, ще разгледа бижутата Mawi, Linda Farrow's vintage и очилата на различните дизайнери, които работят заедно по-създаването на уникални колекции от слънчеви очила. По време на Exhibition London Fashion Week ще видим и обувките на Melissa, нещата на младите дизайнери BFC New Gen спонсорирани от TopShop, както ще проследим и тазгодишният конкурс за млади дизайнери, отново спонсориран от модната верига за fast fashion.Ще разгледаме и изложбите на Burlington Arcade, Vauxhall Fashion Scout и Pandora's Box в хотел Metropolitan.





По време на London Fashion Week ще бъде представен и новият моден албум на Vivienne Westwood по време на специален обяд, организиран за модните журналисти, като се надяваме да се запознаем най-накрая с дизайнерката и да имаме честта да вземем интервю от нея. През тази седмица нашият екип ще присъства и на партито по случай 20-годишнината на модното списание Marie Claire, обяд и представяне на новият аромат на Stephen Jones, специално Fashion for Relief парти, организирано от Наоми Кемпбъл, за която се надяваме да е в добро настроение, въпреки дъждовното мрачно време.

През седмицата ще се състои и откриването на бутици на Lanvin Menswear, Dolce&Gabbana и Dunhill, където се надяваме да успеем да хванем някоя световна звезда за интервю. Едно от най-вълнуващите събития през тази седмица е и London Fashion Party "Horse Meat Disco", където световният моден елит ще се забавлява под звуците на известните DJ Jim Stanton и Jonny Woo.

Екипът ни ще проследи събитието с удоволствие, а защо не и като прелюдия към организацията на една бъдеща Sofia Fashion Week, скоро, под патронажа на Бойко Борисов!? Точно както Борис Джонсън ангажира себе си в качеството си на кмет на Лондон с добрата организация и безпроблемно протичане на това грандиозно модно събитие!
Чети за London Fashion Week ексклузивно, само на страниците на ViewSofia.com със съдействието на First Lady от Първа Инвестиционна Банка, Moet&Chandon, Beefeater, Wizz Air.

Ето какво видяхме вчера, в първия ден насъбитието:

Ревюто на Topshop беше на 14 Септември, като лейбълът за fast fashion представи своето виждане за пролетно/летния сезон за 2009 година. Според Topshop следващото лято ще е силно американизирано, като гащеризоните, тесните панталони и ризите са водещи в колекцията.

Ревюто на Ossie Clark започна точно в 14.45 на 14-ти Септември. Марката вижда лятото по един свеж, ярък начин, като залага на oversize ефектът, леките и нежни материи и ярките цветове.
 

 

 

 

More from View Sofia

More All fashion