Следва

SOUTHWICK забиват на рождения ден на Маймунарника

JAHCOUSTIX с първи концерт в България

Едно от най-ярките имена на световната реге сцена – JAHCOUSTIX пристига за първия си концерт в България на 16 май в клуб "Mixtape 5"...

 

Music преди 9 години

Едно от най-ярките имена на световната реге сцена – JAHCOUSTIX пристига за първия си концерт в България на 16 май в клуб "Mixtape 5" по покана на родната реге формация Roots Rocket и Vulsima в партньорство с Goethe-Institut Bulgarien.

Приятелството на Jahcoustix с Roots Rocket и NRG_D започва в Гърция, където те случайно свирят на една сцена, а след концерта дотолкова затоплят отношения, че се събират за акустичен джем. Именно в този формат специално за българската публика Jahcoustix е подготвил ексклузивно лайв шоу – той ще представи новия си албум “Frequency”, както и някои от добре познатите по-стари парчета като инструменталната част е поверена на Roots Rocket Band в състав: Деян Илиев (барабани), Светослав Неделчев – Козмо (бас), Любен Кръстев – Любака (соло китара), Явор Коен (клавири), Константин Атанасов – Koz I (тромбон), Денис Попстоев (саксофон) и Пламен Зафиров - Zafayah (китара), а зад пулта по време на живото изпълнение ще е Samity – един от най-бързо набиращите скорост дъб продуценти по нашите ширини.



Албумът “Frequency” на Jahcoustix съдържа 17 roots reggae парчета като в някои от тях си сътрудничи с легенди като Horace Andy, Apple Gabriel от Israel Vibration, както и по-млади, но световно признати имена като Kabaka Pyramid, Dub Incorporation и Raphael. В класацията за албум на годината на водещата реге медия “Reggaeville”, албумът е класиран на 6-то място, изпреварвайки артисти като Sizzla, Dub Inc, Major Lazer, Sly & Robbie, Shaggy и Morgan Heritage.

Другите части от музикалния пъзел на вечерта са: NRG_D & Gangjah Army, които ще забият тракове от предстоящия албум “Friends”; самостоятелен live set на Samity, който ще се потопи в дебрите на бас линиите и пространствения звук на dub музиката; както и Kin Dread (Roots Rocket) с поредната си new roots & dancehall селекция.

Още от днес (07 май 2014):

Помощ: Какво е самотата за жените? Двата полюса на един и същ проблем

Наталия Водянова роди четвъртото си дете. Бебето е Максим Арно

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Блясък, елегантност и романтични рокли на MЕТ Gala 2014

Нашият IT Shopping list тази седмица - 8 за дългите пролетно-летни дни

Double Trouble - Ръмжащ и цял

Премиера на биографичната книга "Писма до сина ми - Чочо" от Иван Попйорданов

И още...

More from View Sofia

More Music