Следва

Момчетата на мама: 20 очарователни мъже в компанията на техните майки

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

може да видите, ако минавате през Лондон между 6 септември 2014 и 4 януари 2015 г. (Не)знаен по нашите...

All fashion преди 9 години

(не)земна Лупита Нионго на Мет бала за 2014…

… виждаме да развява своите блещукащи мрежи, уловили оперението на космически същества. Роклята е Pradа, цвеовете са металик и зелено, а аксесоарите са в стил Cartier. Само да вметнем, че балът Мет се организира ежегодно във владенията на нашия любим Metropolitan Museum of Art, Ню Йорк, а целта е да се съберат средства за поддръжката и развитието на храма на изкуствата. По-нататък виждаме...

… кралствена Куркова на същото събитие



Чехкиня може и да не е първа дама (все още), но определено прилича на оглавяваща империята на стила. С невероятно деколте, което прилича на знаме в кръстоносния поход на модата, Каролина най-вероятно ще е следващото лице на Marchesa – модният инкубатор, създал тази скулптура с флорални принтове. Дълбокото пруско синьо на одаянието на фона на бледия телесен цвят на чехкинята ни дава да разберем веднъж завинаги защо този нюанс е бил иконичен за територията на Прусия, някога под владението на руснаците.

Свещен съюз на мода и технологии пред олтара на естетиката



Бившият изпълнителен директор на Burberry – Анджела Арендс – намери своето ново признание в създадената специално за нея позиция: старши вицепрезидент по дистрибуцията и онлайн продажбите в Apple. Тя е първата жена, станала част от борда на тази „мъжка” компания. Всъщност целта е линията от високотехнологични продукти да разнообрази дизайна и да се доближи до вкусовете на нежната половинка, а същевременно се спекулира с възможното разработване на смарт часовници и медицински устройства от компанията.

Spice Girls vol. 2?



Само че тази подобрена версия ни допада много повече и ни дава надежда за социалната мрежа Instagram. Запознайте се със Стела Макартни, Рийз Уидърспуун, Кейт Босуърт и Кара Делевин, които, изглежда, никой не може да възспре да избухват системно със същата методичност, с която се работохолизират през деня. Пълният бойкот на натруфеността и излишъците е нещо, което сме свикнали да виждаме в „Моята борба на подиума”, водена от Стела спокойно и неумолимо срещу безсмислието. Само че не бяхме запознати с дивото лице на минимализма. Одобряваме!

Немският фотограф Хорст П Хорст в музея V&A…


Корица за американския Vogue, май, 1941 година

… може да видите, ако минавате през Лондон между 6 септември 2014 и 4 януари 2015 г. (Не)знаен по нашите географски ширини, той е наричан „фотограф на стила” заради безкомпромисната прецизност на работата си. Характерни за стила му са почти конструктивична точност, свободен за интерпретации минималистичен стайлинг и една доста пресята палитра. Приживе колаборирал със светила, равни нему, като например Елза Скиапарели, Салвадор Дали и Коко Шанел, неговият талант е разцъфтял благодарение на окуражаванията от Даяна Врийланд.

Още от емблематичните фотографии на Хорст вижте тук>>
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.