Следва

Момчетата на мама: 20 очарователни мъже в компанията на техните майки

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

може да видите, ако минавате през Лондон между 6 септември 2014 и 4 януари 2015 г. (Не)знаен по нашите...

All fashion преди 9 години

(не)земна Лупита Нионго на Мет бала за 2014…

… виждаме да развява своите блещукащи мрежи, уловили оперението на космически същества. Роклята е Pradа, цвеовете са металик и зелено, а аксесоарите са в стил Cartier. Само да вметнем, че балът Мет се организира ежегодно във владенията на нашия любим Metropolitan Museum of Art, Ню Йорк, а целта е да се съберат средства за поддръжката и развитието на храма на изкуствата. По-нататък виждаме...

… кралствена Куркова на същото събитие



Чехкиня може и да не е първа дама (все още), но определено прилича на оглавяваща империята на стила. С невероятно деколте, което прилича на знаме в кръстоносния поход на модата, Каролина най-вероятно ще е следващото лице на Marchesa – модният инкубатор, създал тази скулптура с флорални принтове. Дълбокото пруско синьо на одаянието на фона на бледия телесен цвят на чехкинята ни дава да разберем веднъж завинаги защо този нюанс е бил иконичен за територията на Прусия, някога под владението на руснаците.

Свещен съюз на мода и технологии пред олтара на естетиката



Бившият изпълнителен директор на Burberry – Анджела Арендс – намери своето ново признание в създадената специално за нея позиция: старши вицепрезидент по дистрибуцията и онлайн продажбите в Apple. Тя е първата жена, станала част от борда на тази „мъжка” компания. Всъщност целта е линията от високотехнологични продукти да разнообрази дизайна и да се доближи до вкусовете на нежната половинка, а същевременно се спекулира с възможното разработване на смарт часовници и медицински устройства от компанията.

Spice Girls vol. 2?



Само че тази подобрена версия ни допада много повече и ни дава надежда за социалната мрежа Instagram. Запознайте се със Стела Макартни, Рийз Уидърспуун, Кейт Босуърт и Кара Делевин, които, изглежда, никой не може да възспре да избухват системно със същата методичност, с която се работохолизират през деня. Пълният бойкот на натруфеността и излишъците е нещо, което сме свикнали да виждаме в „Моята борба на подиума”, водена от Стела спокойно и неумолимо срещу безсмислието. Само че не бяхме запознати с дивото лице на минимализма. Одобряваме!

Немският фотограф Хорст П Хорст в музея V&A…


Корица за американския Vogue, май, 1941 година

… може да видите, ако минавате през Лондон между 6 септември 2014 и 4 януари 2015 г. (Не)знаен по нашите географски ширини, той е наричан „фотограф на стила” заради безкомпромисната прецизност на работата си. Характерни за стила му са почти конструктивична точност, свободен за интерпретации минималистичен стайлинг и една доста пресята палитра. Приживе колаборирал със светила, равни нему, като например Елза Скиапарели, Салвадор Дали и Коко Шанел, неговият талант е разцъфтял благодарение на окуражаванията от Даяна Врийланд.

Още от емблематичните фотографии на Хорст вижте тук>>
 

More All fashion