Следва

Българите смятат „Мерцедес“, Пласидо Доминго, Лили Иванова и ФК „Барселона“ за най-качествени

SUCCESS&THE CITY: Виктория Дейвис, регионален мениджър за Югоизточна Европа в Discovery Networks

Страхотната британка, с перфектен български...

All About Life преди 9 години

Виктория Дейвис е страхотната британка, с перфектен български, която съвсем наскоро стана новият изпълняващ длъжността регионален мениджър за Югоизточна Европа в Discovery Networks Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA).

Новата позиция е следващата стъпка в кариерата на Виктория, която преди това заема длъжността директор "Продажби и дистрибуция" отново в същата медийна група. С днешна дата екипът й отговаря за работата на кабелни и сателитни оператори, рекламните продажби и програмното съдържание на 8 канала, сред които TLC, Discovery Channel и ID Xtra.

Дейвис е завършила едновременно сърбохърватска и немска филология в Нотингамския университет във Великобритания и владее свободно английски, сръбски, хърватски и български. За нас беше удоволствие да си поговорим с нея на родния ни език за впечатленията й от нашата страна, предизвикателствата, с които се е сблъскала и цената на успеха, който е постигнала в професионален план. Ето какво сподели тя:

V.S. Какви са предизвикателствата, с които се наложи да се сблъскате, когато пристигнахте у нас?

В: През 2004 г. пристигнах в България преди страната да се присъедини към Европейския съюз. Тогава получаването на работна виза беше много трудно. Така, едно от първите ми предизвикателства се оказа това да съм търпелива и да приема бюрокрацията. Въпреки това, винаги съм намирала хората тук за много дружелюбни както в професионално, така и в лично отношение. Това ми помогна по-лесно да се установя и да се мотивирам да науча български език. Тази стъпка ми помогна да се интегрирам много бързо.

V.S. Какво Ви направи най-голямо впечатление, когато дойдохте тук?
В: На първо място прекрасното време и приятелски настроените хора. Ако погледнем по-сериозно, разбрах много бързо, че не трябва да приемам работата и живота по начина, по който го правих във Великобритания. Трябваше да започна да мисля по различен начин и да разбера, че различната среда оформя различна гледна точка. Също така забелязах, че мисленето на младото поколение често се различава от това на по-старите.

V.S. Разкажете ни затова как се чувствате на отговорния пост, който заемате – с повече свобода или повече ограничения?
В:
 Имам страхотна професия, която ми дава възможност да се развивам като професионалист. В момента ни очакват много бъдещи проекти, един от който е старта на излъчването на новият ни канал IDX. Това прави работата ми още по-вълнуваща. Чувствам се много свързана с целия Югоизточен европейски регион и съм развълнувана да продължа бизнес развитието на Discovery в регион, който наистина обичам. Всъщност имам една чудесна възможност да се уча и да оформям бъдещето на нашия бизнес в цяла Югоизточна Европа.



V.S. Замисля ли ли сте се какво ви дава работата и какво ви взима?
В:
 Имам късмета да имам възможността да пътувам, да срещам очарователни хора и всекидневно да се изправям пред нови предизвикателства. Всеки ден за мен е различен. Това ме държи мотивирана и здраво стъпила на земята. От друга страна, често съм далеч от дома, така не мога да отделям достатъчно време за срещи с приятели и прекарване на време със семейството.

V.S. Кои са най-важните професионални уроци, които научихте досега?
В:
 Винаги се опитвам да остана фокусирана, да мисля позитивно, да не повтарям една и съща грешка и винаги да извличам най-доброто от ситуацията. Важно е да се мисли критично, когато става дума за бизнес и да разбереш, че не винаги си прав - нещо, което обикновено не е в човешката природа. Научих и че най-добрият опит и израстване идва от хората, които са около теб и винаги се опитвам да се развивам и да вдъхновявам околните.


Виктория и Джоел Лабърт при представянето на предаването „Менхънт”

V.S. Кой е продуктът, който Ви беше най-трудно да адаптирате към нашия пазар? Какви зрители са българите?
В: От личен опит знам, че Българите са много любопитни. И това е общото между Discovery и Българските зрители. Факт е, че нашето портфолио от канали предлага уникална комбинация от съдържание, което е подходящо за много различни зрители и задоволява любопитството. Това ни прави толкова предпочитани на местния пазар. Цифрите и рейтингите подкрепят думите ми. Ние сме много близо до влизането в топ 10 на най-гледаните канали с Discovery Channel и TLC, който вече е най-популярният телевизионен канал сред женската аудитория. Сигурна съм че новият канал ID Xtra скоро ще има същия успех.

V.S. Каква е публиката, която се опитвате да достигнете с ID Xtra и какво да очакваме от канала?
В: ID Xtra осигурява на зрителите уникално съдържание и мога да кажа че до момента няма подобен канал в България. Той основно е насочен към жени на възраст между 25-54 години. Съдържанието му главно се харесва от жени, които предпочитат вълнуващи мистерии, убийства, драма и малко клюки. Ако сте любопитни, постоянно задавате въпроси и искате да разплетете историята до край ID Xtra със сигурност ще се превърне в любимия ви телевизионен канал. Неговите скандални, драматични и същевременно стилно представени поредици ще ви държат под напрежение. Същността на ID Xtra се крие в това да очакваш неочакваното затова зрителите трябва да гледат внимателно.

V.S. Има ли жена, лидер, която Ви е идол и ви служи като мотиватор в действията?
В: 
Има много вдъхновяващи жени. Трудно е да се каже, но аз съм мотивирана от факта че в медийната индустрия жените са добре представени на всички нива.

V.S. Имате ли любима дестинация и място, на което се връщате винаги?
В: 
Обичам да пътувам на нови места, но в България винаги се наслаждавам, когато посетя Балчик и Созопол.

V.S. Каква искахте да станете като дете?
В: 
Исках да бъда много неща, от премиер до тенис съдия или пък на определена длъжност в Обединените нации. Докато растях обаче аз винаги знаех, че искам да работя в международна среда, може би да живея в чужбина и със сигурност да комуникирам на чужд език в професионален план.

V.S. За какво никога не Ви остава време?
В: 
Да ходя на почивка!

V.S. Как се виждате след 5 години? Къде Ви се иска да сте?
В: 
Не планирам личния си и професионален живот. Вярвам, че най-добрите неща се случват неочаквано. Само се надявам да бъда щастлива!

V.S. И за финал, нека обобщим откъде трябва да започнем, за да стигнем върха, за да успеем?
В: 
Винаги очаквайте повече от себе си, бъдете жадни за нови знания и изберете поприще в сфера, която ви доставя удоволствие и събужда плама ви.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.