Следва

London Fashion Week само 4 дни догодина

London Fashion Week - Какво се случва на подиума

Лондонската седмица на модата стартира, както я очакваха всички. Гръмко, ярко, силно. По улиците на цял Лондон крачат интересни fashion...

All fashion преди 15 години

Лондонската седмица на модата стартира, както я очакваха всички. Гръмко, ярко, силно. По улиците на цял Лондон крачат интересни fashion хора от цял свят, които се събират в посока залите на Natural History Museum. Тук заедно с продължаващата акредитация на медии и търговци от цял свят вече текат и ревюта на дизайнери, пред тентите на които се редят стотици.





Роденият в Дъблин Paul Costelloe откри събитието в 9 сутринта вчера. Историята на марката започва през 1979 г. Участва на London Fashion Week от 15 години, като последните 5 открива дефилетата. Акцентите в пролет/лято '09 са милитъри якета с големи копчета в лила, в комбинация с ефирни рокли, в неутрални цветове, развиващи се до ярко розово и жълто.

Понеделник стартира с Джон Роча. Той работи вече двадесет години в непрестанно търсене на нови материи и красотата в силуетите. Последната колекция е с акценти рокли, пера, синьо, бяло, беж.

Ревюто на Luella стартира веднага след John Rocha в 10.30 ч. Един час на ярки тонове, голи рамена, воалетки и панделки от бившата журналистка на Vogue Luella Bartley. Сред гостите беше и Джейсън Хак, който познаваме добре като гадже на Кейт Мос.

В момента тече ревю на Jasper Conran. Дизайнерът е в играта от 19 годишен, през 1979. Джаспър е сред пионерите на лондонската модна фиеста от самото й начало. На шоуто му тази година ще бъдат Скарлет Йохансон, Гуинет Полтроу, Деми Мур и Сара Джесика.

Julien McDonald, който тук се очаква с най-впечатляващото ревю на сезона и най-трудно достъпните билети изобщо, започва в 15.15.

Следват Todd Lynn в 16.30 и Paul Smith в 19 ч. Очаквайте.

Междувременно Size „zero“ или супер фините модели са отново на лондонските модни сцени, което породи дебати сред модното общество. Председателят на British Fashion Council /Британския моден съвет/ Хилари Рива, обяснява случващото се с недостатъчното време за психиатрични и физиологически тестове преди ревютата.

Следим с интерес развитието около движението в датите на следващите модни седмици в Ню Йорк и Милано, което ще засегне косвено и Лондон, оставяйки един ден разлика между събитията в европейските модни столици.

Очаквай нататък.

 

 

 

More from View Sofia

More All fashion