Следва

Бойко Борисов и Николай Бареков сред гостите на Антон Хекимян в „Тази събота” и „Тази неделя” по bTV

СПОДЕЛИ СОФИЯ: на път

От утре тръгва пътуващата кампания “София 2019 - на турне за идеи”...

 

Events преди 9 години
От утре доброволците на София 2019 стартират пътуваща кампания с цветен микробус „София 2019 – на турне за идеи“, който ще пътува заедно с артисти и музиканти в София и  Югозападния регион – кандидат за Европейска столица на културата 2019. Инициативата цели да събере от гражданите на Перник, Кюстендил и Благоевград техните очаквания и идеи за положителната промяна на региона.
 
Първата спирка на микробусa е Благоевград. Доброволците от кампанията и представители на Асоциация за развитие на София ще се срещнат със студентите от града и ще обсъдят техните мнения и предложения, ще се включат в „Европейския пикник” в парк „Бачково” и в хепънинга по повод 9 май - „Безгрижна Европа”.
Благоевград за втора поредна година е домакин на Годишните музикални награди на БГ радио. В 21:00 ч. на глощад „Г. Измирлиев“ кампанията „София 2019 – на турне за идеи“ ще стане част от големия концерт на най-добрите български музиканти. Кметовете на София, Кюстендил и Благоевград -  Йорданка Фандъкова, Петър Паунов и  Атанас Камбитов ще подкрепят кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019 г. и ще връчат от сцената на площада наградата на БГ радио за културно събитие на годината.
 
Програмата на  „София 2019 – на турне за идеи“ ще продължи и през следващите дни на следните места:
 
12 май – в 11:00 ч. екипът на турнето и част от музикантите от джаз формация „София“ ще поздравят посетителите на пазар „Димитър Петков”. Там ще се обсъждат и препоръки и идеи за кандидатурата на града. Към 12:00 ч. същия ден кампанията ще се  пренесе на метростанция  Люлин  на бул. „Царица Йоана” 72, а около 14:00 ч. – на бул. „Монте Видео” пред НБУ. Към 15:00 ч. ще се посетят и университеските кампуси в „Студентски град”. Обиколката ще приключи в квартал Младост 4 в Бизнес парк София към 16:00 ч.
13 май – кампанията „София 2019 – на турне за идеи“ще се включи в откриването на инициативата „Младежта в движение“ в градинката на Народния театър до пл. „Батенберг”. Началният час е 11.00. На същата дата в 13:00 ч. микробусът ще премине през  пазар Дружба 1, където ще го очаква Софийският духов оркестър. В 14:30 ч. ще бъде на метростанция Надежда на бул. „Ломско шосе” 2, където джаз формация „София“ ще изпълни още един музикален поздрав.
 
На 15 май  кампанията ще обиколи Кюстендил, а на 16 май ще гостува в Перник. 
 
 
Следете информацията за културните събития, свързани с кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019, на http://www.sofia2019.bg/

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?