Следва

Румънеца и Енчев & KWIAT представят секси очила за секси хора

Може ли да се забрави Георги?

На всеки се случва. Крилете на любовта губят по перо с всеки изминал ден, докато...

Health преди 9 години

На всеки се случва. Крилете на любовта губят по перо с всеки изминал ден, докато в един момент се окаже, че е крайно време да се приземим. Всяка жена ще познае през живота си поне един – мъжът, когото ще трябва да забрави.

Той може да е всеки, но за нея той е уникален и неописуем. Ще го наречем просто Георги, защото името му е празник за цял народ. Или поне в нейните представи. Може да е убил някой от демоните й или просто в тъмата да й се е сторило, че има ореол на светец. И когато той си тръгне, без да я покани да го следва, тя ще се моли на иконата, а образът ще стои безмълвен, докато сама проумее, че тази вяра гори сърцето й, а ръцете й остават студени.

Тогава идват и въпросите: защо, какво, къде, кои бяха грешките? Истината е, че не грешките са определящи, защото любовта прощава. Истината е, че където няма любов, жената всъщност няма как да остане. Там тя е мъченик на собственото си его и единствено сама може да се спаси. Спасението дори е много по-близо, отколкото й изглежда, но лутането в дебрите на съзнанието крие и немалко клопки.

Клин клин избива. Често препоръчвана техника, която работи чудесно, очевидно, в дървообработващата сфера. Не че дърветата не заслужават нашето дълбоко уважение, но те водят доста по-самостоятелен живот, в сравнение с бозайниците, сред които е и човекът. Ако отскокът в прегръдките на някой „спасителен“ вариант се стори на някой добро решение, то по-добре бъде наясно, че в назрялата ситуация той обслужва не чувства, а интереси на своето собствено его. А любовта е за двама и когато мислим само за себе си, тя не би била съвсем истинска.



Още повече, носи рисковете на серия от капани, които егото само си устройва, като: огромно неудовлетворение, поради лесно осезаемета липса на истински чувства, подценяване на собствените нужди от адекватен партньор, чрез занижаването на реалните очаквания и влизането във връзка, какъвто и да е характера й, която няма достатъчно почва, за да се развие естествено.

Обикновено, след прекъсването на отношенията с мъж, когото е обичала, жената се чувства нестабилна, но ако се концентрира върху есенцията и изграждането на своята пълноценна личност, свободата може да й е услади дори повече от връзката. Свободата осигурява и стабилната основа, която сме длъжни да подсигурим за новата си връзка. Защото не един мъж се казва Георги, а когато жената цени себе си, празникът кипи с всяка нейна стъпка.

Диетична бомба. Влюбването може да е до голяма част химия, но импулса за заместването на изгубените емоции с нездравословни храни е чиста биология. В резултат на претоварената психика, която тялото се стреми да компенсира, вероятността да се поддаваме на различни изкушения и крайности расте. Любовта е силно чувство, както и загубата й, и появата на дисбаланс в организма в случая е дори научно обоснована.

Спокойствието в такива моменти изглежда като химера и води до склонност да се прекалява с бързите доставчици на моментно „щастие“, като захарта, цигарите, алкохола и всякакви други индивидуални вариации.

Балансът тук е ключовата цел, която може да бъде постигната чрез занимания по йога или физически натоварвания, комбинирани със забавления, като танците, например. Екзотичните плодове за прекрасно решение за диетата, защото носят нестандартни емоции и задоволяват сетивата със сладостта си. Потокът от ползотворни вълнения може да бъде възстановен и чрез посещения на културни събития и мероприятия.

Дълбоките води. Много жени предпочитат да се затворят вкъщи, често в компанията на романтични филми или лиричен музикален аранжимент. Така сами избират да затънат още по-дълбоко в меланхолията, която ги е обзела.

Да, спомените са прекрасно бягство от реалността, но и в този момент, реалността е на дневен ред. Една романтичната душа може да носи бреме дълго време и така да се изолира от новите контакти, от които сега се нуждае повече от всякога. Добро решение за чувствителните се крие точно в тяхната същност и характерната им креативност. Ако чувствата са били така истински, а историята така забележителна, то изложението й в художествена литература, картина, скулптура, дори кулинарен шедьовър е напълно уместно. Само едно кратко есе по темата, което всеки може да напише, е чудесен вариант за извеждане на тежките емоции по позитивен и рационален начин.



Отмъщението. Желанието за мъст в отговор на така нареченото отхвърляне е често срещано, но не е трудно за преодоляване. Когато жената се чувства излъгана, тя често пада духом, което никак не е нужно, защото отново не води до никаква полза за никой и най-малко за нея. Много жени добре владеят проучванията на начините, по които да се мъсти за „чест“, но всичко това е отстъпване от позицията на дама, а и пълна загуба на време, което би могло да се уплътни с пълноценно щастие. Един от най-важните фокуси, именно с цел запазване на личното достойнство е да се прекъсне всякакъв контакт – пряк и, още повече, непряк с обектът на терзанията.

Действително, само така те могат да отслабнат ефективно. Ако са се породили общи интереси, това може да е трудно за перодоляване, но личността се обогатява от всички свои контакти, което е позитивно в своята същност, когато му се позволи да бъде. Отрицателната енергия може лесно да бъде овладяна чрез спорт и повече време прекарано с близки и приятели. Драстичната смяна на стила и прическата не е препоръчителна, но някой нов акцент би подействал освежаващо.

Въртележката на любовта. Много жени смятат, че проявяването на интерес към тях след раздялата е добра вест. Но често въртележката на миналото увлича в порочен кръг от повторения, а връзката е здравословна само ако се развива и върви напред. В природата на мъжа е да покорява нови висини, а и самата жена често осъзнава, че в него има промени след раздялата, които вече може да не й допаднат в опреснените отношения. Разбра се, не е изключено интересът да премине в нова връзка, но разковничето в нея е партньорите да откриват промените в себе си и да се влюбят на нови начала.



Автоагресията. Ход, със сериозни предпоставки за развитие във времената, в които живеем. Днешната жена е изложена на всякакви модели за и изисквания към нейната същност. Дори да ги преодолее в своите представи, те тържествуват, когато търси причините за отношението на другите и най-вече на мъжете. Лесният начин да се пребори с тези комплекси е да се опита да се постави на мястото на въпросния мъж. Той също е човек, със своите предимства и недостатъци, но разсъждава по свой начин.

Каквото и да го е довело до това решение, но то вероятно няма нищо общо с мисленето на жената, както тя самата ще осъзнае. Мъжкото мислене е различно от това на жените и затрупването на съзнанието с безмислени и ненужни заключения не е препоръчително за никой. Всеки може да продължи по своя път с това, което има. И в това няма нищо лошо, защото както гласи мъдростта, става това, което е за хубаво. Особено в любовта.

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.