Следва

Модата на правия бретон и ретро-прическите стигна и до Коко Роша. Отива ли й новата 60-тарска прическа?

Вашите хитри домашни трикове за красота

родължаваме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на скоро приключилия конкурс на View Sofia и PRETTYBOX...

Nails преди 9 години

Продължаваме да споделяме с вас ценните и дори безценни съвети, които получихме пак от вас, читателите, като отговор на молбата ни - условие на скоро приключилия конкурс на View Sofia и PRETTYBOX, а именно: Споделете вашата собствена артилерия от тайни, които работят безотказно за вас и никога не са ви подвеждали. Отдавнашните тънкости, които прилагате с успех всеки сезон, ефикасни, изпитани, може би бабини прийоми за красота или ваши изстрадани истини за хубостта, които със сигурност ще са от полза на друг и вие и гарантирате с името си затова!
 

Безценен съвет, за това как да поддържаме ноктите си красиви, днес ни дава Лидия Гавазова

Здравейте. След като станах майка, за съжаление жената в мен понесе поражения – кожата на лицето ми загуби бласъка си от безсънните нощи, косата ми опада, заради хормоналните проблеми по време на бременността, а ноктите на ръцете ми като че ли пострадаха най-много.

Ето как се справих с това:

Как да имам красиви нокти?

Преди маникюра
Грижата за ноктите на ръцете започва още преди посещението при маникюриста. За да не се чупят и пожълтяват, е необходимо да се оставят да "дишат” поне седмица без лак. През това време трябва да се натриват редовно с памук, напоен със зехтин и лимон.

Преди да се лакирате, ноктите трябва да са чисти. Натопете ги в топла вода с лимон и избършете добре. Това ще премахне остатъците от мазнина, които могат да причинят бързо излющване на лака.

Една бърза рецепта за бляскави и гладки нокти:
Смесете кафена лъжичка сол и толкова сода в чашка с вода. Търкайте в продължение на 2-3 минути всеки нокът с пилинга. Не я правете по-често от два пъти в седмицата, защото колкото и да е ефикасна още веднага след сеанса, микрогранулите нарушават целостта на нокътя, а оттам и намаляват степента му на устойчивост.

След нанасянето на лака
За да изсъхне по-бързо, може да натопите лакираните си пръсти в купичка с вода и лед. Аз винаги нанасям топ лак, защото така ноктите ми стават по-лъскави, а лакът трае по-дълго.
 

Още от днес (13 май 2014):

Рококо, блясък и слава - Млади модни дизайнери представиха колекция не(обикновени) бели тениски

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Помощ: Анатомия на конфликта. Или защо се карат хората (част I)

Новото парче на Рут ще зазвучи първо на покрива на КИА

Песен срещу негативизма на българите пусна младият музикант Пламен Денчев

И още...

More from View Sofia

More Nails