Следва

Соланж Ноулс нападна Джей Зи в асансьор по време на Met Gala 2014. Причината...

Софийска Градска Художествена галерия открива изложба в памет на Кольо Карамфилов

Ранната и неочаквана кончина на големия български художник Кольо Карамфилов е причината  да се организира тази изложба и да почетем паметта му и да си припомним силата на изкуството му...

Events преди 9 години

От 14 май до 1 юни, Софийска градска художествена галерия открива изложба на големия български художник Кольо Карамфилв. Ранната му и неочаквана кончина е причина за тази изложба, чрез която да почетем паметта му и да си примомним силата на неговото изкуство. 

Подбрани творби от различни жанрове и периоди, повдигат завесата към безкрайността на неговия талант.

Кольо Карамфилов (1963-2014) е роден в Пловдив, където през 1982 г. завършва Сценография в Училището за сценични кадри. От 1983 г. участва в множество общи и групови изложби. Заедно с Димитър Митовски създават тандема „Модерна класика“. Изявява се като график, илюстратор, живописец, скулптор и сценограф. Печели множество награди.

Кольо Карамфилов е вселена, която не се изчерпва с едно или повече произведения. Той присъстваше в живота ни като съвкупност от много таланти – да рисува, да свири на китара и пее, да говори по един омагьосващо неповторим начин.

Тази изложба не би била възможна без подкрепата на семейството, приятелите и колекционерите на Кольо: Росен Карамфилов, Ина Дамянова, Стефан Божков, Радост Коцева и галерия U.P.A.R.K., Павлина Маринова, Емил Пунгеров и галерия L’Union, Росица Иванова, Николай Неделчев, Елена Йончева и Пламен Тодоров, Емил Иванов, Симеон Джуров, Димитър Тодоранов, Димитър Русев, Георги Добрев, Атанас Хранов, сем. Аделина и Вихрони Попнеделеви, Красимир Добрев.

Кураторски екип: Мария Василева, Станислава Николова, Стефан Божков; 

Откриване на изложбата - 14 май, 18:00 часа, СГХГ
 

Още от днес (14 май 2014):

Помощ: Анатомия на конфликта. Последствията (част II)

Писатели през фотообектива - уникална изложба на автентични фотоси на Алеко, Яворов, Лилиев

Б като Библия, Б като Блог

Британски фойерверк от Cut Ribbons и жива музикална заря на BeerRelation 2014

И още...

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?