Следва

Важна новост: Clinique Nude Collection & Lash Power Feathering Mascara от Clinique

Да или Не на сложните фризури и кокове за абитуриентската бална нощ?

Как да ви кажа, аз съм на деветнадесет години, в момента тялото ми разтъфтява, поддържам кожата и косата си. И...

Hair преди 9 години

В поредицата Да или Не, посветена на някои стил тенденции, наблюдавани у нас по време на абитуриентските балове, днес се разделихме на две по въпроса Сложни кокове и фризури или естествената, добре оформена чиста и здрава коса за балната нощ:

Гергана - Да!


Ема Уотсън на премиерата на "Ной"

Да на обемните накъдрени фризури, които Карл Лагерфелд избра да носят моделите му по време на дубайското дефиле на колекция Chanel Cruise 2015. Да на великолепната прическа на британската актриса Ема Уотсън на премиерата на филма "Ной", която намеква за превръщането на момичето в жена, перфектно продължена от v-образен гръб на черната рокля. Да на косата, прибрана в кок, която открива цялата красота на лицето - чистотата, девствеността, съвършенството му. Да, на сложно конструираните прически за балната нощ, ако те, разбира се, са подобни на гореспоменатите. И защо не! Младостта е божествена натурална, но младостта има още толкова много други предимства. Натурални сме всеки ден, но не всеки ден и на всеки етап от живота си можем да си позволим експерименти, нито привилегията да изглеждаме по-зрели, отколкото сме, и това да ни отива. 

Затова - да на прекрасните щури украсени коси, които може би никога повече няма да носим такива. Да на елегантността, която погрешно изключваме като възможна на 18. Да на това да сме повече от млади и красиви в една нощ, която никога няма да се повтори. 

Дафна - Не!


Дженифър Лоурънс

Как да ви кажа, аз съм на деветнадесет години, в момента тялото ми разтъфтява, поддържам кожата и косата си. И в никакъв случай не живея по времето на, например, Барока, когато канализация не е имало и нечистоплътността се е прикривала с много пудра и парфюми, а вниманието е било отвличано от всичко това посредством сложни конструкции на фризурите. Затова предпочитам да се наслаждавам на даденото ми от природата, защото сега му е времето.

Свободно падаща коса, може би с лек сешоар или пък нов цвят – да, но не мога да си представя тежестта на „короната” в образа на безсмислена и неаргументирана фризура. А и отивам на този бал, за да се забавлявам, а не за да се суетя около разпадащите си планини от изтощена коса, лакове и форкети.
 
Виж още: 
Да или Не на черната рокля за балната нощ
 

Анкета

Да или Не на обемните коси и сложните кокове?

More Hair