Следва

Покажи ни съдържанието на козметичния си несесер и спечели награда - ФИНАЛИСТИТЕ

NIKE представя официалните екипи на английския национален отбор по футбол за Мондиал 2014

Nike представи новите домакински и резевни екипи на английския национален отбор по...

All About Life преди 9 години

Nike представи новите домакински и резевни екипи на английския национален отбор по футбол за 2014 г., изработени по най-новите спортни технологии, с акцент в дизайна върху историята на английския футбол.

„Да създадем дизайна на националните екипи на страната, измислила футбола, беше истинска чест за нас”, коментира Мартин Лоти, творчески директор на Nike Football. „С новата визия ние искахме да почетем най-важните моменти от знаменитата футболна история на Англия.”

Домакински екип на Англия



Новата национална фланелка на Англия е чисто бяла с фабрично изтъкано райе. С бяла сатенена лента на раменете, която й придава отличителен блясък.

„Спряхме се на две основни асоциации в процеса на дизайн на националния екип –чисто белият екип, който Англия носи на Световното в Мексико през 1970 г., и доспехите на английските рицари“, споделя Лоти.

„Можете да забележите скрития символ от рицарското снаражение в райето, загатващо за блясъка на ризниците, както и в бялата сатенена лента на раменете. Искахме да добавим малък детайл, който да наподоби искрящите доспехи на Св. Георги – закрилникът на Англия“, добавя Лоти.

Прочутият герб с трите лъва, гордостта на англичаните, изтъкан от метални нишки, ефектно проблясва на светлина.

Във вътрешната част на фланелката при тила е поставена нашивка от сребристи ивици, изобразяваща кръста на Св. Георги, реплика на английския флаг.

Фланелката е с модерна V-образна яка, едновременно функционална и стилна



Вдъхновението от 1970 г. се забелязва в целия екип. Новите шорти са в класическо бяло със сатенена бяла лента от всяка страна, както при фланелката. Кройката е по-вталена, за да прилягат по-добре към тялото на футболиста. Изработени са след серия проучвания за максимален комфорт по време на движение. Задната им част разполага със серия от охлаждащи системи - запазената марка на Nike - чрез които се контролира влагата. Чорапите на новия национален екип също са в изчистен бял цвят.

Английският национал Уейн Рууни коментира: „Винаги съм горд да облека националната фланелка – това важи и за новия екип. Нямам търпение да стигна до Бразилия и да изляза на терена с него това лято“.



За създаването на нов шрифт за изписване на имената и номерата на гърба на националните фланелки, Nike привлича прочутия английски печатар Невил Броуди.

„За мен беше изключителна чест да създам шрифта за националната фланелка на Англия“, казва Броуди. „Концепцията и вдъхновението ми се базираха на пресечната точка между сигналност и изкусно изписване. Малки щрихи, изградени върху геометрична структура, подчертават идеята за иновация, инвенция и изненада. Индустриализираното предложение за шаблон се основава едновременно на стилния раиран мотив в цялостния дизайн и непретенциозната ефектност“.

Резервен екип на Англия


Класическият нов резервен екип на Англия представя историята на отбора и най-емблематичните му символи чрез модерна съвременна визия.

„Червената фланелка стана легенда, след като Англия спечели Световното с нея през 1966“, казва Лоти. „Ето защо, докато отборът се подготвя за това лято, ние искахме да подчертаем тяхната знаменита история като актуализираме екипа с няколко съвременни дизайнерски решения."

Новата резервна фланелка на Англия е в ярко червено, с деликатно преливаща графична интерпретация на кръста на Св. Георги отпред. Кръстът, символ на светеца покровител на Англия, не се вижда отблизо, а чрез оптическа илюзия може да бъде фокусиран само от дистанция.

Фланелката е с уникален дизайн на деколтето и яката. Кръстът на Св. Георги на предния панел се простира чак до краищата на фланелката. Оребрената задна част на яката придава завършеност на визията.

Легендарният английски герб с трите лъва е изтъкан от син сатен за допълнителен блясък, върху бяла основа, която засилва оптично яркостта на символите и кара лъвовете да оживяват на UV светлина.

В задната вътрешна част при тила, подобно на титулярната фланелка, има нашивка, този път с графика от червени райета, които също оформят кръста на Св. Георги.

Шортите са бели с червени ленти от двете страни, а чорапите са изцяло в червено.

И двата екипа ще бъдат използвани това лято в Бразилия. Домакинският екип ще дебютира на терена в приятелския мач с Перу на Уембли на 30 май.

Най-доброто в охлаждането и комфорта



Новият комплект подпомага движенията и регулира телесната температура на футболистите по време на игра. Комбинирайки технологията Nike Dri-FIT с мрежести панели и лазерно-изрязани вентилационни отвори, дизайнерите локализират охлаждането там, където играчите най-много се нуждаят от него.

Технологията Nike Dri-FIT отвежда влагата към външната част на материята, където тя се изпарява бързо. Лазерно-изрязаните вентилационни отвори и мрежата помагат за увеличаване на проветривостта и циркулацията на въздуха в ключови участъци на тялото.

„Чрез контролиране на изпотяването и охлаждане за по-дълго време, играчите се чувстват по-комфортно, потят се по-малко и така играят по-добре“, допълва Лоти.

С цел по-доброто охлаждане на играчите, националният екип е направен от нова двойно преплетена материя, съчетаваща памук и рециклиран полиестер, с отлични влагоотблъкващи свойства, много мека на допир.

Екологична устойчивост



В съответствие с ангажимента на Nike за по-ниско въздействие на производството върху околната среда, фланелката, шортите и - за първи път – чорапите, са изработени основно от рециклиран полиестер (шорти от 100% рециклиран полиестер, фланелка от 96% и чорапи от 78%). Всеки екип е направен средно от 18 рециклирани пластмасови бутилки. От 2010 г. досега Nike са използвали над 2 милиарда бутилки за получаване на рециклиран полиестер, достатъчни да покрият повече от 2 800 големи футболни игрища.

„Въвеждането на екологичната устойчивост е ключова част от дизайна и производствения процес при нас“, казва Лоти. „Целта ни е да създадем екип, който отлично служи на играчите и щади планетата“.

Перфектно прилягане



Дизайнерите използват 3D изображения на някои от най-добрите футболисти, за да съберат информация за физиката на съвременните играчи и да създадат нов по-добър дизайн, който увеличава комфорта и позволява на тялото да се движи максимално естествено в екипа.

Придавайки значение на всеки елемент от модерния футболен екип, дизайнерите на Nike обръщат внимание и на чорапите. Като резултат от съчетанието на опита на футболистите и проучванията за нови материали и производствени процеси, чорапите Nike Elite Match Fit за 2014 се характеризират с много по-добро прилягане, необходимо при футбола. Стратегически омекотени зони осигуряват защита и комфорт в областта на палеца и глезените, където натоварването е най-голямо, докато поддръжката на свода заключва крака, за да го предпази от приплъзване. Част от материалите са минимализирани, за да увеличат усещането за докосване и да намалят обема, а към глезена и горната част на ходилото са добавени специални гъвкави вдлъбнатини, за да предотвратят усукването.

Спортно бельо Nike Pro



Новото бельо Nike Pro е най-лекото, създавано досега от Nike, с подобрена вентилация и проветривост.

Играчите разполагат с набор от различни модели Nike Pro. Вариантите са създадени заради различните температури и атмосферни условия, с които играчите ще се сблъскат в Бразилия. Очакванията са за страхотна жега по време на обедните мачове и много по-ниски температури в южните локации по време на вечерните срещи.

Nike направи редизайн на шортите за 2014 според съветите на някои от най-добрите играчи в света.



“Когато попитахме футболистите от какъв тип предпазване имат нужда по време на мач, те ни показаха белези и одрасквания в горната част на бедрата заради паданията“, спомня си Лоти. „Няколко играчи ни показаха едни и същи травми, така че се заехме със създаването на по-голяма защита, докато същевременно балансирахме нуждата от лекота и проветривост“.

Резултатът са шортите Nike Pro Combat Ultralight Slider. С фокус върху подобрените предпазващи зони, които отговарят на индивидуалния начин на движение на футболистите, шортите са също така с 20% по-леки от предходните версии и са направени от 87% рециклиран полиестер. Теглото е намалено чрез добавянето на мрежа за повече проветривост и охлаждане.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 22 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.