Следва

С продадени зали и нов видеоклип стартира националното турне на Лили Иванова

Освиркаха "Принцесата на Монако" в Кан

Може би неприятно, но факт. И също така очаквано, факт. Даже и...

People of art преди 9 години

Може би неприятно, но факт. И също така очаквано, факт. Даже и ремонтиран (а според слухове, и частично пресниман) под давление на продуцента Харви Уайнстейн, многострадалната биографична драма «Принцесата на Монако» беше освиркана днес от присъстващите на сутрешната прожекция на филма критици.

Питър Брадшоу от тежкарския The Guardian директно нарече филма «дотолкова прекрасно горист, че чак огнеопасен», а също и «104-минутна реклама на парфюм» — и изглежда, именно под такива отзиви се готвят да се подпишат повечето от виделите лентата журналисти. Редно е да се каже, че изпълнителката на главната роля Никол Кидман бе оплюта доста по-малко, отколкото продуцентът, режисьорът и сценаристът на филма.



Австралийката всъщност има само един основен "грях" и той е, че на 46 години волно или неволно прави жив гаф, съгласявайки се да изиграе ролята на 32-годишната Грейс Кели. И независимо че прави всичко по силите си, не успява да спаси лентата. Както се казва в такива случай, една птичка пролет на прави, а и птичката не е птичка, а нещо като нейна леля.

Показателно е, че самият Уайнстейн не се появи на премиерата на биографичната драма в Кан, пускайки режисьора и изпълнителите на главните роли под кръстосания огън на критиците.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра