Следва

"Макбет": готови са плакатите с Майкъл Фасбендър и Марион Котияр

Джони Деп или невъзможната метаморфоза на един страхотен актьор

Шашардисващи снимки от снимачната площадка на новия проект на...

People of art преди 9 години

Шашардисващи снимки от снимачната площадка на новия проект на режисьора Скот Купър "Черна маса" (Black Mass), премиерата на който е планиран за следващата година.

Въпреки че знаем отлично, че главната роля в криминалната драма е дадена на Джони Деп, останахме дотолкова втрещени, колкото вероятно и вие при погледа над първите кадри, в които няма начин да познаем мокрия си сън в кожата на невзрачния и отлъскващ екземпляр на снимката.

Факт е, че гримьорите са постигнали чудеса, изменяйки актьора до невъзможност, постигайки от външността му удивително сходство с Джеймс "Уайти" Бълджър, прочутия бостънски гангстер, за когото и ще се разказва в гангстерската сага. Уайти Бълджър е брат на щатски сенатор и е смятан от много местни жители в Южен Бостън за защитник на бедните хора.

От 1970-те години той ръководи ирландския криминален синдикат и 16 години се намира в емиграция. В списъка му от "заслуги" има немалко пунктове: рекет, участие в 19 убийства и в същото време ухо на ФБР. През 2011 година е арестуван.

Сценарият на "Черна маса" е основан върху книгата "Черна маса: Истинската история на дяволския съюз между ФБР и ирландската мафия" (Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob), написана от репортерите на Boston Globe Дик Лер и Джерард О'Нийл.

Екранни партньори на Джони Деп са Джоел Едгъртън (“Великият Гетсби 3D”) и Гай Пиърс (“Железният човек 3”) , снимачният екип на “Черна маса” разполага с бюджет от около 35 милиона долара, а световната премиера на филма е насрочена за средата на 2015-та година. За Джони Деп това ще бъде трети игрален проект в който той играе ролята на реално съществуващ човек, който е бил свързан с престъпния свят на Америка (другите две ленти са “Дони Браско“ и “Обществени врагове“).


Джони Деп гримиран за новата си роля

Очевидно силно заинтригуван от ролята, Деп казва по повод новия си ангажимент : “Бълджър е страхотен персонаж и се различава от всички други герои, които съм играл до момента. Това не е първият ми филм от този жанр, но в много отношения е съвсем ново изживяване за мен и мисля, че зрителите ще бъдат много изненадани, когато видят финалния резултат. Хората, с които ще работя са едни от най-талантливите в индустрията и с нетърпение очаквам да вляза в кожата на Бълджър. Историята е вдъхновена от истински събития и не би било преувеличено да кажа, че сценария е един от най-добрите, които съм чел.”

Действието във филма обхваща няколко десетилетия, а сценарият е дело на Марк Малук и Джез Бътъруърт (“Честна игра”).







More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра