Следва

Яна и Петко Димитрови станаха родители на момченце

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 19 - 25 май

Един от най-добрите китаристи в света - Доминик Милър ще гостува в Sofia Live Club на 20 май 2014! ...

Events преди 9 години

Доминик Милър в София Лайв Клуб

Кога: 20 май, 21:00 часа
Къде: София лайв клуб 

Един от най-добрите китаристи в света - Доминик Милър ще гостува в Sofia Live Club на 20 май 2014! Доминик е познат на публиката преди всичко от работата си със Стинг, с когото има записани над 9 албума и над 1000 изнесени концерта.

Китаристът е записвал и с много други световни музиканти, един от които е Фил Колинс, а през периода, в който не работи със Стинг, има издадени над 200 албума, от които 11 самостоятелни.

Най-новият - "AD HOC" излезе през февруари тази година и ще бъде специално представен на турнето, в което България заема позиция с дата 20-ти май. Аржентинецът ще изнесе концерт, на който ще представи най-доброто от творчеството си!

Съавторът на един от най-големите хитове - песента "Shape of my heart" ще изнесе концерт със собствения си музикален проект, включващ музикантите Майк Линдъп (пиано), Рани Крия (перкусии) и Николас Фижман (бас).

Вход: 25, 30 и 40 лева.



Chill station - in the star gate room - платформата за нова култура

Кога: 23 - 25 май
Къде: BULGARIA MALL

Global Vision Circle с радост представя следващото издание на платформата за нова култура “Chill station - In the Star Gate Room”, което ще се случи в BULGARIA Mall – в тайнственото пространство от спектакъла на Театъра на сетивния Лабиринт „Терминал ?”.

На 23, 24 и 25 май „Звездният Портал“ на Chill station ще отвори врати към други измерения, на територия от 400 кв.м, в атмосфера от UV осветление, космически декори и покрит с килими и възглавници под!

Очаквайте ambient концерти, lounge DJ сетове, пърформанси, лечебни практики, презентации, изложби, експериментални творчески сесии и пазар със съкровища. Елате облечени в бяло, ако искате да Светите! Доведете и децата си!

Тъй като Chill station -In the Star Gate Room представлява уникален Визуално-сетивен спектакъл, насърчаваме заснемането му и обявяваме конкурс за фотографии, пресъздаващи космическата атмосфера на събитието.

Повече за програма на тридневния Chill station - In the Star Gate Room, може да видите на фейсбук страницата

Вход: 15 лева за цялото събитие или 10 лева на ден ( за 23 и 24 май); за всеки гост на Chill station ще има дегустация на суперхраните "ROO`BAR"



5х5+1 - авторски танцов спектакъл

Кога: 24 май
Къде: театър "Сълза и смях"

Авторският танцов спектакъл "5х5+1" е интердисциплинарна творческа концепция на Петър Илиев, в съвместна работа с: 2-ма американски гост-хореографи - Тереза Рут Хауърд и Крисчън ван Хауърд, Здравко Костадинов (Groovez/ Studio Dance Zone), български хореограф и бивш стипендиант на фондация "Танцово изкуство - Илиев", 2-ма известни български композитори - Петър Ралчев, Пейо Пеев.

„5х5+1“ търси мек, чисто естетически подход в провокацията си към публиката. Проектът цели създаването на един либерален творчески продукт, който работи за отваряне на рамката на високите жанрове на танцовото изкуство в България към по-широка публика, запазвайки нейния висок естетизъм и професионализъм, разчитайки на автентичен авторски почерк във всеки един свой детайл – хореография, музикална композиция, аранжимент и изпълнение, сценография и визия, текст.

Структурата на "5х5+1" е изтъкана от:
5+1 музикално-танцови миниатюри изпълнени от 5+1 млади танцьори под живия акомпанимент на 5 известни български музиканти. 5 различни танцови стила (от балет през характрен, модерен и съвременен танц, до форми на уличния танц), 5 сцени в 5 различни български градове, първият от които - София.

Саундтракът на "5x5+1", изпълняван на живо от петима утвърдени български музиканти, е сам по себе си изкушаваща плетеница от джаз, електронна, класическа и уърлд музика. Залагайки смело на импровизацията, той се превръща в органична част от изпълнението на сцената, потапяйки танцьори, артисти и публика в едно незабравимо преживяване.

Вход: билети в мрежата на Eventim и на билетна каса на театър "Сълза и смях".



Топ блусари канят на Блус среща

Кога: 23 май, 22:30 часа
Къде: Студио 5 

Истински празник на блуса ще празнуваме в Studio 5 на 23 май от 22:30.  Специални гости ще бъдат невероятните Soul Serenade от Румъния - носители на 2-ра награда от 3rd European Blues Challenge (EBC) - 2013, Toulouse, France.

Чаровното трио ще Ви омагьосат с невероятният глас на Adelina Chivu (Guitar, Vocals & Kazoo), и музикантите Andrei Rotariu (Guitar, Vocals, Harmonica & Tambourine), Andrei Codrut,(Mandolin,Guitar&Vocals).

Утвърдени имена на нашата блус сцена в лицето на Васко Кръпката с Подуене Блус Бенд и Delta Roosters ще са българското участие на този своеобразен фестивал на Блуса.

Вход:
10 лева



II Международен Софийски Танго Фестивал

Кога: 23 - 25 май
Къде: парк хотел Москва

Втори международен фестивал на аржентинското танго - „Софийски Танго Фестивал”. На 23 май – 25 май 2014 г. в София ще се проведе втория международен Софийски танго фестивал.

Българските тангери и тангероси ще посрещнат гости от Аржентина, Италия, Румъния, Сърбия, Гърция, Германия, Турция, Македония и др. в Парк-хотел Москва. Танго фестивалите са популярна и обичана форма на забавление за съвременните танго танцьори. Фестивалите на аржентинското танго събират танцьори-любители от цял свят. Те траят няколко дни, през които се провеждат уроци с известни танго учители, а вечерите се организират гранд-милонги, на които се танцува до сутринта.

Програмата на Софийския танго фестивал тази година включва 26 часа милонги (танго партита) под съпровода на чуждестранни и домашни ди-джейове и 14 семинара с отлични танго преподаватели.

Специални гости на фестивала ще бъдат шампионът в категорията милонга на градския шампионат в Буенос Айрес през 2007г. Алехандро Ермида и партьорката му Найла Вака, (Аржентина), европейските шампиони по аржентинско танго през 2011г. Габриел Марино и Ели Карадимоу (Аржентина/Гърция), както и Моника Пара (Аржентина) – ръководител на академия за аржентинско танго в Буенос Айрес и член на журито на градското и световното първенство в Буенос Айрес в категорията „танго салон”.

През всичките три дни на фестивала ще се провеждат уроци по аржентинско танго за начинаещи и напреднали с нашите гости преподаватели. Танцьорите ще бъдат забавлявани от месни и международни танго диджейове, сред които и легендарния диджей Пунто Бранка (Аржентина). По време на милонгите, маестросите ще изнесат шоута.

Вторият международен фестивал на аржентинското танго „Софийски танго фестивал” организиран от асоциация „България Танго” се провежда в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

Още за събитието, може да видити тук>>




През седмицата ще видим още

Концерти:

Джаз-бенд на националното музикално училище Любомир Пипков

Кино:

ГОДЗИЛА (Godzilla)
Х-МЕН: ДНИ НА ОТМИНАЛОТО БЪДЕЩЕ (X-Men: Days of Future Past)
ОМАГЬОСАНАТА КЪЩА (The House of Magic)

Още от днес (19 май 2014):

"Сподели книга с Приятел", страхотната инициатива на ViewSofia във Facebook е към своя край

Жълт бутон - Яна и Петко Димитрови станаха родители на момченце

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?