Следва

Б като Библия, Б като Блог

Стил дилемите на бала: Да или Не на роклята с пайети за абитуриентската нощ

В поредицата Да или Не, посветена на някои стил тенденции, наблюдавани у нас по време на абитуриентските...

All fashion преди 9 години

В поредицата Да или Не, посветена на някои стил тенденции, наблюдавани у нас по време на абитуриентските балове, днес се разделихме на две по въпроса за или против пайетите по роклите за абитуриентската нощ:

Дафна - Да!



Блясъкът е нещо специфично, което не може да се носи всеки ден. Виждаме го по червения килим и в луксозните ложи на световните театри и за тези случаи шепа пайети са адски подходящи. Кажете ми кога, освен на бала си, ще мога да нося нещо свежо и блещукащо, без да изглеждам абсурдно? Да, наистина не е готино всяка година да виждаме прекомерно гримирани девойки, обсипани с пайети в цветовете на дъгата, качващи се на смешно неподходящи суперлуксозни коли, паркирани пред някоя панелка.

Но пайетите могат да бъдат и доста културни. И със сигурност ще изглеждат добре на снимки, направени в балната зала на скъп хотел, а тези добри снимки могат да послужат за изграждане на адекватен за бъдещата ми кариера имидж. Освен това някои видове пайети са матови и супер нежни, без следа от поп-фолк или базарно излъчване. Ето на такива смятам да заложа аз. В крайна сметка не самите пайети са плашещи, а липсата на вкус прави употребата им рискова.

Елена - Не!
 


Пайетите са демоде! А да си демоде на годините за абитуриентски празник е непростим грях. Затова и долу всичко лъскаво, освен ако не е фин брокат или великолепен скъп сатен, или пък полунощна материя, като на Лупита Нионго от онази вечер в Кан. Всичко друго ми е замряло едно 4 до 6 години назад, когато пайетите изживяваха някакъв такъв тъжно-скандален ренесанс и ги слагахме по всичко - от чепици до диадеми. Но не, днес, в 2014 година това не върви и не защото е грозно или пък глупаво. Просто не е хит, не е модерно и не е в целта.

Паейти трябва да са очите ти, от пайети трябва да е усмивката ти, кристално пайетно трябва да е настроението ти, защото кое друго тържество е по-прекрасно за теб, току що свършилия 12-те досадни години ученик. Но по дрехите - не! Даже и по аксесоарите - също не! По-добре чист и прост дюс, отколкото излишни и самоцелни джунджурии. Все пак балът не е стрелбище и обичайно не струва три лева, за да изглежда като такъв.

Виж още: 
Да или Не на черната рокля за балната нощ
Да или не на сложните фризури и кокове за абитуриентската бална нощ
Да или Не на роклята тип торта за абитуриентската нощ
 

Анкета

Да или Не на роклята с пайети за абитуриентската нощ

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.