Следва

Dolce&Gabbana откриха бутик в Лондон

Paul Smith S/S 2009 - London Fashion Week

Надали има някой, който да не хареса дамската колекция на Paul Smith за сезон пролет/лято 2009. Колекцията е вдъхновена от...

Fashion преди 15 години

Надали има някой, който да не хареса дамската колекция на Paul Smith за сезон пролет/лято 2009, вдъхновена от далечните пътешествия и изложбата на ориенталското изкуство в музея Tate Britain. 

Присъствието на дълги копринени рокли, които напомнят за кафтаните, класическите бедуински шалове, използвани като препаски и носени на главата като тюрбан, може само да ни радва.

Африканските мотиви са застъпени, но дивото усещане е силно притъпено и представено през класическия стил на дизайнера. Платовете са много фини, моделите са семпли, с изчистен дизайн, но с модерно и леко арт звучене.

Цветовете са нежни, в пастелна тоналност, и напомнят на избелелите от пустинното слънце дрехи. Панталоните и роклите са широки, подобно на тези, които носят жените от харемите.

В цялостната визия на твореца за пролет/лято 2009 присъства и класическата мъжка линия. Както казва самият дизайнер: "Всичко започна от ориенталското и екзотичното и всичко приключи с Шанел".

В понеделник в Лондон, манекенките разходиха и широки панталони с плохи и висока талия, и силно вталени сака.Това е една от най-добрите колекции на Paul Smith досега.
Как да издържиш да дойде лятото!?
 








Още новини от Лондон:

Be fabulous - Mac Make up

Нови скандални връзки в Лондон

Размисли и страсти по Лондонски

True Londoners Male Trend - червени панталони

Trend report – Кожен клин

Сестри Джагър - атракция от първи ред в Лондон

Nicole Farhi - London Fashion Week 2008

Наистина ли Wayfarer умря!?

Дебютът на RANI JONES - Face to face в Лондон за колекцията си

London Fashion Week само 4 дни догодина
London Fashion Week - Какво се случва на подиума

London Fashion Week – day I

Topshop S/S 2009

London Fashion Week - Избрано

More Fashion