Следва

Най-готин моден Instagram - Новата номинация на CFDA Awards

Гола селфи илюстрация премахна Грейс Кодингтън от редиците на Instagram

Креативният шеф на американския Vogue бе „глобена” със спрян временно достъп до личния й профил в Instagram...

All fashion преди 9 години

Креативният шеф на американския Vogue бе „глобена” със спрян временно достъп до личния й профил в Instagram този уикенд. Причината социалната мрежа да цензурира Мисис Кодингтън е публикувана селфи илюстрация, на която 73-годишната Грейс взима плажната си баня върху шезлонг топлес. Че е тя, разбираме от емблематичната й червена коса. Рисунката, с която Кодингтън слага начало не своето Instagram приключение, не случайно попада в профила й. Тя е част от благотворителна кампания, наречена „Благотворителност без дрехи”.

Инстаграм, разбира се, имат политика, ограничаваща голите публикации. И макар между дупето на Ким Кардашян, което най-често е в кадър в личния й профил, и селфи рисунката на Грейс Кодингтън да има огромна разлика в естетическото послание, за популярната соц мрежа това явно не е от значение.

След като фенове и колеги подкрепиха Кодингтън, пред списание Ню Йорк екипът на Инстаграм намери начин да се извини за стореното:
„В този случай погрешно премахнахме съдържанието и ще се опитаме да го възстановим колкото е възможно по-скоро. Извиняваме се за недоразумението”.



Няколко дни след това изказване, профилът на Мадам Кодингтън бе възстановен, а самата Грейс „отбеляза” събитието с нова скица на двете си котки, едната държи телефон, а на интимно място върху сладкото животно е поставена черна лепенка. С тази илюстрация един от мощните двигатели на Vogue САЩ прекрати своята по-нататъшна активност в популярната мрежа.
 

More All fashion