Следва

Кейти Пери и Мадона в няколко провокативни кадъра за V Magazine

Галерия"Нюанс" представя изложба на Кольо Карамфилов

Ретроспективна изложба на художника Кольо Карамфилов открива столичната галерия „Нюанс“...

Events преди 9 години

Ретроспективна изложба на художника Кольо Карамфилов открива столичната галерия „Нюанс“. Експозицията, наречена ,,Графика“ представя различни графични опуси, създадени в периода от 2009 до 2014 година, които
създават една картина на израстването му като един от най-добрите български автори.

Сбирката от стойностни графики със сигурност ще предизвика и задоволи любопитството и на най-ревностните и взискателни почитатели на графиката. Те отразяват творческите търсения на художника през последните няколко години и разчупването на границите и новите форми в българското съвременно изкуство.



Кольо К. е провокативен и нестандартен не само в художественият си изказ, но и в техниките, с които работи. В изложбата ще видите тринадесет оригинални офорта по „Сонети“ на Шекспир, девет илюстрации по стихосбирката на Елин Рахнев „Канела“, дванадесет офорта по небеизвесната творба на Омар Хаям – „Рубаят“. Развивайки идеята за взаимност между текст и изображение, авторът създава самостоятелен живот на илюстрациите, в които въображението се разхожда на воля и допълва преживяването на читателя-зрител и го превръща в съавтор.

Интерес представляват и останалите произведения - графики от цикъла "Класика". Те безспорно са една от най-емоционалните и любопитни посоки в творческите търсения на Кольо Карамфилов, защото представляват
своеобразно отражение на личната му ирония към несправедливостите и духовния упадък в съвременното ни общество.

Художникът изненадващо ни напусна на 11 януари 2014, малко след 50-годишния си юбилей. А настоящата изложба е повод да си спомним и да се поклоним пред изкуството на един голям творец!

Откриването на изложбата, станала реалност с любезното съдействие на галерия U.P.A.R.K. Пловдив ще бъде съпътствано с прожекция на kъсометражния филм на Кольо К. "Казабланка“.

Откриване: 27 май, 18:30 часа

Още от днес (22 май 2014):

Черен списък: 8 продукта, които нямат място в хладилника

От любов _към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Ицо Хазарта: Съжалявам за мисленето си от преди десетина години!

Това, което знам... с фотографа Никола Михов

И още...

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?