Следва

Излезе пълният line-up за SOLAR SUMMER 2014

Фортисимо Фамилия ще представи грандиозния спектакъл - "Приказки за симфоничния оркестър" в зала "България"

Фортисимо Фамилия готви грандиозен спектакъл, с който ще отбележи финала на втория сезон на вече набралата популярност програма за деца и родители...

Music преди 9 години

Фортисимо Фамилия готви грандиозен спектакъл, с който ще отбележи финала на втория сезон на вече набралата популярност програма за деца и родители.

В рамките на две години инициативата на Максим Ешкенази, подкрепена от фондация Америка за България в партньорство със Софийска филхармония, успя да запознае децата с музикалните инструменти от състава на симфоничния оркестър, както и да ги срещне със знакови музикални произведения. 

"Приказки за симфоничния оркестър" е своеобразен бал, на който всички вече познати музикални инструменти са поканени да засвирят заедно.

На това специално празненство всички те са поканени от диригента Максим Ешкенази, с помощта на когото децата ще се пренесат в приказката на Шехерезада, ще отскочат до езерото, където лебеди танцуват валс на цветята, а Жар птица и Властелинът на пръстените са просто картини от една изложба.


 

Балът на музикалните инструменти ще се окаже много по-забавен отколкото пиршествата във всяка друга приказка, защото негови домакини са актьорът Владимир Карамазов и актрисата Богдана Трифонова. Любимецът от Народния театър ще се предреши като своенравен разбойник, а коя приказна героиня ще се окаже харизматичната водеща от БГ Радио, ще разберем съвсем скоро. 

Приказки за симфоничния оркестър ще се състои на 31 май, 11:00 часа; Камерна зала на Концертен комплекс „България”
Вход: 6 лвева, билети на касата на зала „България”

Още от днес (22 май 2014):

Черен списък: 8 продукта, които нямат място в хладилника

От любов _към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Ицо Хазарта: Съжалявам за мисленето си от преди десетина години!

Това, което знам... с фотографа Никола Михов

Ако днес бях абитуриент - Стилистът Радостина Радичкова-Роди

Дневниците на редакцията _ Алекса Чънг с колекция лакове, Грейс Кодингтън се нарисува гола, Маржела и Converse в супер колаборация…

И още...

More from View Sofia

More Music