Следва

Weekend to do list - културни обекти с безплатен вход по повод 24 май

Рецептите на шеф Петров от предаването "Усещане за жена" излизат в нова книга

Гуруто в кухнята представи втората книга от поредицата “Усещане за вкус: Пролет” с уникално кулинарно шоу...

 

Food преди 9 години

Chef Борис Петров демонстрира на живо какъв е истинският вкус на пролетта, като заедно с водещата на „Усещане за жена” Катерина Евро представи най-новата си книга – „Усещане за вкус: Пролет”. Тридесет невероятни рецепти от ефира на предаването по TV7, събрани в луксозно опаковано издание, за да се превърнат в най-добрия помощник на всяка домакиня, решила да впечатлява с уменията си в кухнята.

Към рецептите на шеф Петров, Катето Евро е прибавила полезни съвети и хитринки, които ще бъдат изключително полезни на авантюристките в кухнята.



Сан джакобо със сирене ементал и свежи салати с нар, панирани миди със сос Бешамел и селекция от ароматни шоколадови трюфели са само част от кулинарните магии, с които шеф Петров изненада своите гости на представянето на книгата си. На живо той демонстрира една от най-изкушаващите рецепти от новата книга „Усещане за вкус: Пролет”. Пилешко филе пълнено с кестени и сос от кедрови ядки бе приготвено от chef Петров в реално време, за по-малко от четири минути, с което известния кулинар за пореден път демонстрира, че добрата храна може да се приготви лесно и бързо, точно както го прави всеки ден в предаването „Усещане за жена” по TV7.

Емблематичната водеща на предаването, и също виртуозен кулинар Катерина Евро, се наслади на храната на шеф Петров и компанията на известни гости, без да  й се налага да готви.



“Не само в телевизионния ефир, но и в ресторанта, а и вкъщи се ръководя от няколко прости истини за кулинарната магия”, сподели шеф Петров.  
 
“Практика, упоритост и любов са необходимите подправки на творчеството. Ако живеете за храната, то живота най-добре ще ви научи какво да сложите в нея. Ако го направите и със сърце, то след вашата работа ще оставяте много щастливи хора. Да се опитваме с думи да обясним магията е все едно да се опитаме да нарежем пушена Сьомга с отвертка. За това гответе и консумирайте със сърце!”, разкри част от философията си в кухнята и в живота известния кулинар.
                      
 “УСЕЩАНЕ ЗА ЖЕНАсе излъчва всеки делничен ден от 9.30 до 11.30 по TV7.

More from View Sofia

More Food