Следва

Кан 2014: Вечерта на amfAR - От червения килим

Беата Първулова представя дебютната си модна колекция днес

The statement is pointless, the finger is speechless...

All fashion преди 9 години
Дебютната модна колекция на младия дизайнер Беата Първулова - The statement is pointless, the finger is speechless - може да се види днес, 23 май от 19:00 часа във Фабриката за градско изкуство, която е част от новото градско пространство за изкуство и култура Zona Cultura.
 
Изложбата, както самата Беата нарича своето дебютно ревю и представянето на моделите си, е изградена върху изключително интригуваща концепция. Всъщност, колекцията е вдъхновена от клиниката „Кингсли Хол” в Източен Лондон, която през 60-те години събира психиатри и пациенти, страдащи от различни психози. Те пребивават в “Кингсли Хол” като в терапевтична общност, в която, на теория, всички са равни. В центъра на този радикален за времето си експеримент е неговият създател, харизматичният психиатър Роналд Дейвид Лейнг. Неговият метод на лечение е лудостта да бъде оставена да отшуми сама, без интервенция, следвайки естественото си развитие.
 
Беата Първулова няма претенцията да разказва историята на „Кингсли Хол”. Тя черпи вдъхновение от силата на този социален експеримент и ярките личности, които са потърсили убежище там. Всеки от 10-те модела, които ще бъдат представени, е посветен на някой от главните герои в развитието на клиниката.
 
Историите на тези герои дават и конкретните идеи на Беата за дрехите, които е подготвила за своето дебютно ревю. Свободата на изразяване на личността, помага да се разкрие истинската, красива, съзидателна същност на човешката природа. Тя ни насочва към разбирането, че не трябва да съдим и категоризираме по лудостта, защото понякога най-чистата хармонията се ражда именно в противоречията и сблъсъка на крайности.   
 
Събитието е част от Zona Cultura Fest, с който стартира създавнето на градски център, където творци да търсят и облагородяват пространства, да реализират иновативни проекти и смели фантазии. Програмата до края на седмицата можеш да видиш тук>>>

xxx

Беата Първулова е завършила мода в Италия в престижния институт Марангони и е позната в градските артистични среда от участието си в проекта ABSOLUT Transform Today, в който разкри уменията си на кулинатерн експериментатор.  

 

More from View Sofia

More All fashion