Следва

Разноцветни метали

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Социалните мрежи влизат в играта с персонализацията на модните...

All fashion преди 9 години

Социалните мрежи влизат в играта...

...с персонализацията на модните предпочитания. Мощен удар върху естетическите критерии и добрия вкус се очаква да нанесат Adidas с тяхното ново приложение, което от август ще позволи на бесни фешънисти и майстори на селфито да принтират любимите си инстаграмски снимки директно върху маратонките си. MiAdidas ще се казва джаджата, която ще манифестира, че всеки може да бъде дизайнер – един от митовете на нашето време. А ние ще продължаваме да твърдим, че за дизайнерска, родителска и други тънки дейности трябва опитна ръка.

Под полата не е като зад кулисите



Научи Виталий Седуик, навирайки се под баснословното одаяние на Америка Ферера. Актрисата от „Как да си тренираме дракон 2” крачеше царствено по червения килим по време на премиерата на филма в Кан, когато украинският журналист реши да потренира я журналистическите си умения, я дракона си, я нещо друго в полеви условия. Явно шамарът от Уил Смит въобще не е превъзпитал странната източноевропейска птица. Да, и ние бяхме в шок: Виталий просто се е опитал да целуне Смит. Ще ни се да видим дали украинецът ще има същия апетит и по време на някои български награди.

Александър Маккуин



Сигурно често съжалява, че не е жив, защото модната му къща върви с пълна пара. Обаче в някои моменти, като този с Ники Минаж с рокля на британския лейбъл по време на музикалните награди на Billboard миналата седмица, със сигурност го карат да беснее. Роклята от новата колекция на Alexander McQueen странно ни напомня на – о, Боже! – ретро Versace. От друга страна амплоата на така изкусно измайсторената от Джани „италианска любовница” някак стряскащо не се съчетава с Ники Минаж. Или ние нещо не разбрахме?

Пенсионерска визия



Разходи Одри Тоту по време на фестивала в Кан тази година. Роклята е Prada и носи амбициозното име ‘Grace of Monaco’. Наблюдаваме сериозни аспирации към Сецесиона в десена и орнаментите. Всичко е прекрасно, но нещо не ни се връзва. О, момент... кройката ни връща в 50-те, и то не кога да е, а когато лелята от горния етаж е готвила за оцелелите през войната си синове. За да не ставаме крайни в деликатния си вкус, ще ви признаем, че тайно тази рокля ни допада с пенсионерския си сексапил. Но погледната отдалеч и особено върху Одри Тоту, дрехата ни кара да се запитаме колко рано е твърде късно да излезеш в стилистична отпуска?

Антраксът на модния бранш



Пристигна в огромна и твърде луксозно опакована кутия. Развълнувани, ние я отворихме. И... бляк. Така реагираме на новия календар на Лобутен, който просто трябва да бъде ампутиран от световната колективна памет. Ампутиран като ампутираните женски долни крайници, преливащи от страниците му. Да поясним: всички месеци във въпросния аксесоар за стена са представени от колаж на женски крака в готини обувки и в готина кутия. Само дето жената я няма „в цялата схема”.







More All fashion