Следва

Новите колекции: DKNY, resort 2015

Между мъже: Tom Ford с колекция кецове

Като му знаем на този човек размаха, творческия, имаме предвид, като му...

All fashion преди 9 години

Като му знаем на този човек размаха, творческия, имаме предвид, като му знаем стила, като му знаем парфюмите и т.н., и т.н., съжалихме горещо, че няма да ни стане номерацията кецове, предвидени за пуск през сезон есен-зима 2014, просто защото е мъжка.

Том Форд отдавна не издържа на модния повей да се правят обувки от всички, които досега не са правили обувки, но кецове за мъже прави за пръв път. Те, естествено, не са точната тренировъчна обувка, защото са твърде разкошни и много, много скъпи, за да ги търкаш по мокета на фитнеса. Всяка отделна обувка е направена от изключително опитни италиански майстори, които в течение на седмици в началото обработват кожата, после я оставят за 10 дни да приеме формата на модела, и накрая полират кецовете - процес, за който също отиват цели три дни.



Кецовете Tom Ford, които след щателното им производство няма как да не бъдат наречени предмети на лукса, ща бъдат представени в два нюанса: високи и ниски. В колекцията има кожени модели, който ще се продават в седем различни оттенъка, а също и кадифени (в пет цветови вариации). Ниските модели ще струват 660 долара, високите — 990. Ще са на разположение да се инвестира в тях в бутиците на Tom Ford в Лос Анджелис, Ню Йорк, Лас Вегас, Далас и Чикаго. Кога колекцията ще кацне в Европа, не е оповестено засега.

За това, че Tom Ford ще пусне колекция кецове, се заговори още по времето на седмицата на мъжката мода в Лондон през зимата. Дизайнерът призна, че дълго време се е съпротивлявал на модата на спортните обувки, но когато се е запознал с всички тънкости на изработката й, се е решил да "рискува" с колекция.



More All fashion