Следва

Неустоима музикална програма за юни от Yalta Club

“Съзнателно Кино” обикаля България

Иновативният културно-образователен проект, наречен “Съзнателно Кино”, който беше представен за пръв път пред варненската публика през септември 2013, тръгва на път...

Movies & TV преди 9 години

Иновативният културно-образователен проект, наречен “Съзнателно Кино”, който беше представен за пръв път пред варненската публика през септември 2013, тръгва на път.

Първите градове, на които ще гостува мобилната Кино Кабина са гр. Добрич на 30-ти, 31-ви май и 01-ви юни (Фестивал на Талантите), гр.Бургас на 05-ти, 06-ти и 07-ми юни (Фестивал “Включи Града”) и гр. Русе на 26-ти, 27-ми, 28-ми и 29-ти юни (Фестивала за съвременна градска култура " Аз, Градът").

Първият интерактивен филм на Съзнателното Кино се нарича “Помисли!”. Сюжетът на филма се гради на базата на редица събития, които провокират героя. В зависимост от реакцията му във всяка ситуация, сюжетната линия променя посоката си и дава различни възможности на зрителя да “изживее” един или друг сценарий. Провокациите представляват конфликтни ситуации от типа на тези, с които човек се сблъсква всеки ден. Зрителите ще се включат активно в сюжетната линия с решаващо натискане на бутон за избор на изход от дадена ситуация.



Тази форма на създаване и гледане на филм е уникална по рода си. Участието на зрителя в този художествен и социален експеримент се осъществява чрез специално създадена за целта мобилна Кино Кабина. Прожекциите ще бъдат напълно безплатни и в Кино Кабината ще може да влезе всеки, който поиска. Филмът е с продължителност до 15 мин. и по време на прожекциите ще бъде спиран няколко пъти, за да постави зрителя пред изборите на главния герой.

В главната роля влиза Марин Маринов. Ще видим още Деси Тенекеджиева, Борис Касиков, както и актьорите от Варненския театър Михаил Мутафов и Даниела Викторова.

More from View Sofia

More Movies & TV