Следва

Широки панталони

London Fashion Week – Trends

Бунтари! Затова ги обичаме. Без да броим моделите на кралицата на провокативния fashion Vivianne Westwood и детето-чудо...

All fashion преди 15 години

Бунтари! Затова ги обичаме. Без да броим моделите на кралицата на провокативния fashion Vivianne Westwood и детето-чудо на английската мода Алекзандър Маккуин, всички дизайнери на модната седмица в Лондон предрекоха едно много ярко, дръзко лято. После ни заляха с пандели, дантели, флорални мотиви, геометрични форми, високи талии, силни цветове и ни оставиха да се научим да ги съчетаваме до настъпването на пролет 09. Ето няколко съществени указания:

Ресни и Дипли

Що се отнася до ресни и дипли, гледаме Luella. Колекцията събира в едно главозамайващо впечатлениe на “всичко е възможно” - ярки футуристични цветове, ретро воалетки и шейсетарски модели. Улиците на София не са готови още за това, но със сигурност ще понесат една артистична копринена рокля с едно рамо от линията.


Emma Cook успява да опитоми наборите и ресните в рокли от найлон и кожа, и дори ги поставя в деколтето на обувките.

Aquascutum посегнаха на чистата форма на класическия тренч и го превърнаха в “надиплен” piece of art.

Хенри Холанд гарнира с волани своите поли и рокли в крещящи цветове за последната колекция на House of Holland и предизвика фурор.


Панталони с висока талия

Моделът обхваща талията, оширява ханша и прибира надолу в стеснен крачол. Когато избираш подобен модел, трябва да прецениш, че е нужен въздух навсякъде около тялото ти. Купи по-широк номер, за да спечелиш усещането за свобода и комфорт. Ето добър пример от Jaeger London, Paul Smith, Armand Basi One.

Силни Рамена
 
Paul Costelloe, Giles, Todd Lynn 

Подчертаните рамена стартираха още в първия ден при роклите на Paul Costelloe - решението за буфан ръкави или остри триъгълни рамена балансира надолу с тънка талия и отново подчертан обемен ханш. Фигурата изглежда хармонична, като пясъчен часовник. Трендът присъства още при Giles, като там моделите с обемно рамо и права кройка по дължина малко напомняха на миналогодишна Balenciaga.


Jumpsuit

Marios Schwab и два модела на Amanda Wakeley

Гащеризонът остава и за следващото лято. Marios Schwab го решава по-шарен от всякого. При Topshop Unique остава очаквано син, в добра комбинация с чифт авиаторски очила и високи боти. За градска среда предпочитан вариант е моделът в пастелно сиво на Amanda Wakeley, гарниран с топъл светлокафяв колан в дълъг или къс вариант.


Рокли и поли от кожа

Christofer Kane (първите два модела) и Todd Lynn

Естествена кожа влезе в тенденциите и за есен/зима тази година, но в спокойнте форми на къси якета, тесни клинове, или поли с висока талия. Christofer Kane обаче обърна представата ни за кожа през лятото, като пусна за сцената линия силно повлияна от Праисторията. Динозаврите са живи и на всичко отгоре, модерни. Oще кожа при Тodd Lynn.


Черно

Vivienne Westwood и Osman Yousefzada

Черното влиза в пролетната листа по-силно от всякога. Vivienne Westwood и Osman Yousefzada решават класическия цвят в костюм - комбинацията от сако и широк панталон с висока талия, която също преживява възход. За свежест някои от марките комбинират черно с жълто и кралско синьо, пример Giles и John Rocha.

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 20 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.