Следва

Пилешко филе, пълнено с кестени и сос от кедрови ядки по рецепта на Chef Петров

Наградиха най-добре представилите се райтъри на "Sofia Ring Graffiti Fest"

Събитието събра 12 от най-талантливите графити райтъри и отбори в България и десетки почитатели на графити изкуството...

All About Life преди 9 години

Събитието събра 12 от най-талантливите графити райтъри и отбори в България и десетки почитатели на графити изкуството.  

Най-новият мол в столицата София Ринг Мол и Сдружение "Радар“ организираха първото по рода си състезание за графити рисунки "Sofia Ring Graffiti Fest" и наградиха най-добре представилите се райтъри на феста. Събитието се проведе на 1 юни до сградата на София Ринг Мол до магазина на ИКЕА и изправи един срещу друг 12 отбора, съставени от най-талантливите графити райтъри, известни в страната и чужбина - Broke, GAC, Goat, Gratis, MAD, ME Click, Mocke & Punto, Piks, PT Crew, Spit, WION и ZEAL.

Участниците рисуваха в продължение на 5 часа на тема “The Urban Ring” (Кръговратът на града) и се бориха за специалната награда – възможност да изрисуват част от паркинга на София Ринг Мол срещу чек от 3 000 лв. Големият победител в състезанието станаха PT Crew от Пловдив. На 2-ро и 3-то място се класираха Broke от Пловдив и MAD от София, които получиха парични награди от съответно 600 лв. и 300 лв. Графити рисунките бяха оценявани от експертно жури, съставено от ERI, Maze и SirGo.


Победителите в Sofia Ring Graffiti Fest – PT Crew, заедно със своя графит

„Много се радвам, че организирахме подобно събитие, което даде възможност на младежите да изразят себе си чрез своето изкуство. За нас е много важно да насърчаваме младите таланти и едновременно с това да подкрепяме съвременната култура на града,“ заяви Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на София Ринг Мол. „Надявам се заедно да превърнем графити феста в ежегодна инициатива, която да направи региона около нашия мол и магазина на ИКЕА едно по-цветно и атрактивно място.“


Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на София Ринг Мол (вляво) заедно с авторите на трите най-добри графита на феста

Графити рисунките на участниците в „Sofia Ring Graffiti Fest“ могат да се видят от всички преминаващи покрай сградата на мола по околовръстното шосе. Планирано е те да красят фасадата на София Ринг Мол през цялото лято.
„Sofia Ring Graffiti Fest“ се организира със съдействието на основните спонсори Puma и Subway. Медийни партньори на събитието са радио N-Joy, Dnevnik.bg, Dir.bg, iNwes.bg, ViewSofia, SofiaLive, Sofiautre.bg, CSR Bulgaria, Peika.bg и Lifestyle.bg.

От мениджмънта на София Ринг Мол предвиждат да превърнат състезанията с рисуване на графити в традиция, като предоставят специализирано място в търговския център за арена, на която графити артисти ще могат да мерят сили всяка седмица. Мястото ще се намира във FUNtasy Park, който ще представлява основния център за забавления в мола. Там, освен графити съревнования, ще се провежда и училище по графити рисуване за деца и много други дейности, свързани с този вид изкуство.


2-ро място - Broke 


3-то място - MAD 

Още от днес (3 юни 2014): 

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Помощ: Как да се отървем от захарта в седем стъпки. Или сбогом, сладък живот!

Кейти Пери показва подмишници

Жълт бутон: Алекс Раева: Сватбата ни с Дончо ще е в чужбина

И още...

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.