Следва

Trend report - навити джинси

Fratelli Rossetti - Дамска колекция Есен-Зима 2008

И през този сезон дамските обувки на Fratelli Rossetti не изневеряват на своя традиционен женствено-мъжествен стил...

All fashion преди 15 години

И през този сезон дамските обувки на Fratelli Rossetti не изневеряват на своя традиционен женствено-мъжествен стил. Изчистените форми на колекцията са раздвижени от акценти в ципове, катарами, връзки тип "оксфорд", метални пластини с износен вид и интересен избор на кожи.

Заоблената форма и сферичните обеми се завръщат в късите ботуши, балетните пантофки, ботите до глезена и ботушите.

Специфичният стил се открива в по-заострените официални обувки с каишка, подобна на яката на риза или завършващи в смолист цвят с геометрични фигури.





В колекцията се забелязва и почит към големия студ на Изтока. Къси ботуши със спираща дъха външна гарнитура от заешка кожа или с по-дискретна подплата от овча кожа са само малка част от изненадите на марката. Огромна по размах изследователска дейност е проведена за устойчивите на лед подметки: токчетата и платформите са покрити с гума или суров каучук. Стъпалото на ботушите е омекотено благодарение на перфорираните дупки в английски стил.

Комбинациитe от два материала - кадифе и напа, сатен и кожа с козина е знакова за цялата есенно-зимна колекция. Лакът отстъпва място на лъскавия телешки бокс, от който са изработени комфортни и стилни модели за зимата. Ламинирани естествени кожи, козина на пони, гущерова кожа и ламинирана змийска кожа с ефект на плат украсяват по-пищните модели.

Цветове на Fratelli Rossetti за студения сезон се движат от рубинено червено и тъмно зелено,през нюанси на тъмнокафявото, цвят на камък до лед и антрацитено сиво.

Fratelli Rossetti са в бутик Kult shoes, ЦУМ

More from View Sofia

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.