Следва

CFDA Awards 2014: Победителите

Шест суперзвезди със своя версия на чанти Louis Vuitton

Колаборации с художници се появиха преди време в Louis Vuitton благодарение на...

All fashion преди 9 години

Колаборации с художници се появиха преди време в Louis Vuitton благодарение на Марк Джейкъбс, но при Никола Геские те придобиха небивал размах. Ето че от централата на марката анонсираха, че е в ход поредния арт-проект на емблематичното двубуквие LV - шест истински суперзвезди от света на модата и изкуството ще се включат в създаването на подписани чанти на марката. Сред участниците е например Карл Лагерфелд, но и останалите не му отстъпват. Да не кажем обратното.


Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд, Синди Шърман, Франк Гери, Рей Кавакубо, Кристиан Лубутен и Марк Нюсън — от представяне от всичките шест се нуждаят може би само архитектът Гери и промишленият дизайнер Нюсън, но само поради причината, че работят в идея по-непопулярни за широката публики сфери. Всички участници в проекта, получили напълно справедливото название The Icon and the Iconoclasts, ще създадат свои версии на чантите в класическите разцветки и материали на Louis Vuitton — вплетения златен монограм на качествена кожа с керемиден фон, а поводът е 160-годишният юбилей на марката. Делфин Арно още от сега предсказва на творбите съдбата на "най-желаните предмети в света", и съответстващите на този статут високи цени, стигащи до 6 хиляди долара за чанта, уверена, в качеството си на оперативен управител, че на тези очаквания няма какво да попречи.


Марк Нюсън

"Събрахме невероятен екип таланти, даже по-точно е да се каже, гении. Всеки от тях е абсолютно най-добрия в своята област, — разказва Арно за идеята на проекта. — А монограмът — сърцето на нашата модна къща, ние го празнуваме всеки ден. Но конкретният проект е наистина особен за нас, защото хората, които работят по него, са абсолютно невероятни".

Припомняме, че подобен проект вече бе осъществено то модната къща през 1996 година: тогава екипът на Louis Vuitton покани за сътрудничество Маноло Бланик, Азедин Алайа, Хелмут Ланг, Айзък Михрахи и Сибила и Вивиън Уестууд.


Франк Гери
 

More All fashion