Следва

Помощ: Какво да направим ако агресията Му е в повече?

Пилешко филе, пълнено с кестени и сос от кедрови ядки по рецепта на Chef Петров

Пилешко филе, пълнено с кестени и сос от кедрови ядки по рецепта на Chef Петров...

Food преди 9 години

Борис Петров е един от най-добрите майстор-готвачи в България. В продължение на седем години работи в някои от най-добрите ресторанти в Испания и е най-бързо издигналият се българин в кулинарната йерархия на Иберийския полуостров. Наред с всички тези вкусни отговорности chef Петров влиза всяка делнична сутрин в домовете на зрителите на TV7, за да предложи уникалните си рецепти и тайни от ефира на предаването „Усещане за жена”.

Преди седмица той представи новата си кулинарна книга, която носи името: „Усещане за вкус: Пролет”. View Sofia имаше възможността да опита част от любимите рецепти на chef Петров, които са включени вътре и специално за своите читатели селектира петте най-вкусни от тях. Вече ти представихме млечно мариновано пиле и панирани миди със сос бешамел, а днес ти разкриваме как можеш да приготвиш пилешко филе, пълнено с кестени и сос от кедрови ядки.

А ако искаш да пробваш и останалите рецепти на Борис Петров (chef Петров) можеш да купиш книгата от тук!

Пилешко филе пълнено с кестени и сос от кедрови ядки

Какво ни е необходимо:

За пилешкото:
1 пилешки гърди
100 мл. прясно мляко
1 л. брашно
100 гр. сварени кестени
зехтин
сол

За соса:
50 гр. кедрови ядки
200 г. сметана
10 мл. бадемов ликьор
сол

Как да го приготвим:
Пилешкото:
Начукваме и осоляваме пилешкото филе. В малко зехтин запържваме брашното, сипваме млякото и овкусяваме със сол. Добавяме нарязаните и намачкани варени кестени и бъркаме до получаване на гъст фарс. Пълним пилешките филета с фарса и ги запичаме в тефлонов тиган за по 2 минути от всяка страна.

За соса:
В сух тиган запичаме леко кедровите ядки, добавяме сметаната, сипваме ликьора и овкусяваме със сол. Пасираме и връщаме в тигана. Редуцираме соса заедно с пълненото и запечено пилешко филе. Може да сервираме с варен карфиол.

Още от днес (4юни 2014):

Новите колекции: Gucci, Resort 2015

Лято 2014 - На ниско! 20 забележителни чифта сандали за горещия сезон

Последната роля на Анджелина Джоли ще е на Клеопатра

И още...

More from View Sofia

More Food