Следва

Слънцето, мой приятел! Специална поредица по въпросите за слънцезащатата на View Sofia & BIODERMA. Въпрос #2

Кожата ни харесва така... тройнa защита срещу появата на стрии

Tези неестетични ивици по кожата, веднъж появили се, не могат да бъдат премахнати, или поне не лесно, и определено са причината за неприятен дискомфорт на всички, които са допуснали грешката да им разрешат да се появят...

Body преди 9 години

Някой беше казал: "Бременността е 9 месеца, стриите са завинаги!" и е бил абсолютно прав, колкото и да не им се вярва на онези от вас, които гледат на проблема от позицията на млади, нераждали жени. Защото тези неестетични ивици по кожата, веднъж появили се, не могат да бъдат премахнати, или поне не лесно, и определено са причината за неприятен дискомфорт на всички, които са допуснали грешката да им разрешат да се появят.

Разбира се, редно е да се отбележи, че стриите не са изолиран проблем и далеч не се проявяват само и единствено при бременност, въпреки че повечето жени именно тогава допускат те да се появят върху кожата им. Различни са факторите, които могат да намалят активността на клетките, които произвеждат колаген и еластан в средния слой на кожата (т.нар. дерма), но когато това така или иначе стане, кожата просто губи своята еластичност и в комбинация с резки промени в теглото и формата тялото неблагодарно се "нацепва".

Рязкото израстване на височина при момчетата, например, води до същия естетичен проблем, само че с различен растер - появяват се специфични напречно разположени стрии на гърба. Проблем е и затлъстяването в детска възраст. Жените, които се подлагат на диета и допускат така наречения „йо-йо“ ефект, също са предразположени към появата на стрии. При близо 90% от бременните жени кожата се нацепва в областта на корема, гърдите, ханша и бедрата.

В началото стриите представляват червени или лилави линии, различни на дължина и широчина, но постепенно избеляват, стават по-светли от кожата и със сигурност тогава борбата с тях става кауза пердута или иначе казано, ужасно сложна задача. 



Затова още с първите признаци за появата на стрии и леко „нацепване” е необходимо да започнат интензивни грижи за кожата. Между нас казано, най-добре е да започнем и съвсем превантивно, просто защото сме подготвени и знаем какво следва, ако не вземем мерки.

А на пазара, слава Богу, има достъпни добри мазила, които реномирани марки с традиции предлагат за успешно решаване на стрии-проблема. Лично ние, базирани на собствения си опит, препоръчваме BEPANTHEN® - крема против стрии на Байер. Нов продукт на българския пазар, с уникално тройно действие срещу появата на стрии. Лечебен крем с вълшебна текстура, който съдържа ценен екстракт от Centella Asiatica (тропическо растение), който стимулира производството на колаген и еластин по естествен начин, като по този начин кожата бързо заздравява; декспантенол (провитамин В5) и глицерин, които подхранват и хидратират кожата, като я правят мека, гъвкава и еластична и масло от маслини, което поддържа и укрепва защитата на кожата от външни фактори.

Цената на продукта е напълно приемлива. Тубичката е удобна, икономична и достатъчна за около месец. Долавя се супер фин аромат на чисто. Усещането е за хидратирана, нахранена и защитена кожа, при това от първия допир на продукта до кожата. Силно препоръчваме на всички бъдещи мами, както преди, така и след раждането, на поотрасналите деца, чиито гърбове и бицепси се оформят, за да станат истински мъжки, както и във всички останали случаи, в които държим на добър продукт за поддържане на кожата на тялото в оптимална кондиция по всяко време и независимо от промените.

Намираме BEPANTHEN против стрии в по-добрите аптеки в цялата страна.
 

More from View Sofia

More Body