Следва

Големият финал на Dancing Stars 2014

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Светът на киното е неуморен и ни е подготвил още нови заглавия...

Movies & TV преди 9 години

Светът на киното е неуморен и ни е подготвил още нови заглавия. Отново сме подбрали най-интересните от тях, заради които си струва да посетим най-близкото кино през уикенда.

Вижте и предишните премиери ( Trailer 1, Trailer 2, Trailer 3, Trailer 4) и изберете вашите фаворити.

А ето и новите предложения:

"Кутия за храна" ("The Lunchbox")

Актьорите: Лилет Дубей, Ирфан Кан, Нимрат Каур, Навазудин Сидики, Барати Ачрейкар, Накул Ваед, Иашви Пунийт Нагар

Режисьорът:  Ритеш Батра

Сюжетът: Едно от чудесата на Мумбай е разнасянето на кутии с храна. От 120 години всяка сутрин общност от 5000 разносвачи на кутии осигурява топла, домашно приготвена храна от къщите на домакините до офисите на съпрузите им. Разносвачите са неграмотни и използват сложна система от цветове и символи, за да се ориентират в лабиринта, който представлява Мумбай. Учени от „Харвард” са анализирали тази система и са заключили, че само една на 4 милиона кутии бива доставена на грешен адрес. Това е историята на една такава кутия.

Грешно доставена кутия за храна свързва домакинята Ила Ваид със Саажан Фернандес, самотен мъж, прехвърлил разцвета на живота си. Ила живее в консервативен анклав на средната класа, а Саажан в стар християнски квартал, който е заплашен от строителството на новите комплекси на Мумбай. Много скоро Саажан ще се пенсионира и ще каже сбогом на Мумбай, който е смазал мечтите му и един по един е отнел хората, които обича. В живота му обаче се появява Ила, с която споделят мечта, за която си заслужава да се борят. Те си разменят бележки в кутията с храна, създавайки си измислен живот. Докато кутията пътува напред-назад, този илюзорен живот става все по-сложен и заплашва да превземе реалността им.

Героите на Кутия за храна съществуват на ръба между реалния Мумбай и този от фантазиите. Накрая те попадат на кръстопът, в който трябва да изберат един от двата свята. Кутия за храна е пропит с носталгия и надежда за бъдещето, но най-вече е история за малките радости в живота, които заслужават нашето внимание.

Премиерата: 13 юни (България)

 




 
"Клубът на купувачите от Далас ("Dallas Buyers Club")

Актьорите:  Кевин Ранкин, Грифин Дън, Денис О'Хеър, Далас Робъртс, Стив Зан, Дженифър Гарнър, Матю Макконъхи, Джаред Лето

Режисьорът:  Жан-Марк Вале

Сюжетът: Матю Макконъхи, Дженифър Гарнър и Джаред Лето изпълняват главните роли в драмата по истински случай “Клубът на купувачите от Далас“. Макконъхи изпълнява ролята на Рон Уудръф – обикновен електротехник от Далас, който през 1986-та година разбира че е болен от СПИН. Докторите му дават само няколко месеца живот, но той отказва да приеме тяхната прогноза.

Вместо това, Рон, с помощта на докторката си Йив Сакс и страдащия от същата болест Рейън, създава свой нелегален канал за трафик на забранени за времето си алтернативни лекарства. Намерението му е тези лекарства да достигнат до възможно най-много хора, които са носители на СПИН и други опасни болести.

Действията на Рон създават тъй наречения “Клуб на купувачите от Далас” – една от многото тайни организации в САЩ, които предоставят на болните (срещу минимално заплащане) алтернативни начини на лечение. Клиентите се увеличават с всеки изминал ден и много скоро Рон и хората около него се превръщат в мишени на могъщите фармацевтични компании и американското правителство.

Премиерата: 18 юни (България)







"Избави ни от злото" ("Deliver Us from Evil")

Актьорите:  Ерик Бана, Оливия Мън, Едгар Рамирес, Шон Харис, Джоел Макхейл, Дориан Мисик

Режисьорът:  Скот Дериксън

Сюжетът: Актьорът от “Хълк“ и “Блек Хоук“ Ерик Бана се превъплъщава в главната роля на полицай от Ню Йорк Сити, чиято вяра в Господ е поставена на изпитание. Заедно с дългогодишния си партньор и приятел той тръгва по петите на издирван войник за когото се смята, че е бил обладан от Дявола. Разследването постепенно започва да оказва негативно влияние както на полицая, така и на отношенията му с неговата съпруга. Случаят става още по-опасен и заплетен когато биват замесени мистериозни свещеници, секти и окултни практики.

Премиерата: 18 юли (България)







"Дон Жуан"  ("Don Giovanni")

Актьорите: Мариуш Квиецен, Алекс Еспосито, Малин Бистрьом, Вероник Жен

Режисьорът:  Каспър Холтен

Сюжетът: Никола Луизоти дирижира Моцартовата грандиозна трагикомедия в нова продукция от Каспър Холтен.

Премиерата: 23 юли (България)



"Самолети: Спасителен отряд" ("Planes: Fire and Rescue")

Актьорите: 

Режисьорът: Робърт Генауей

Сюжетът: В “Самолети: Спасителен отряд“ се разказва за чудат екип от елитни бойни самолети, посветили се на целта да предпазят историческия национален парк “Пистън Пийк“ от бушуващ пожар.

Когато световноизвестният състезателен самолет Дъсти (гласът на Дейн Кук) научава, че двигателят му е повреден и може никога повече да не се състезава, трябва да обърне нова страница и се впуска в света на въздушните атаки срещу пожарите. Дъсти се обединява с ветерана спасителен хеликоптер Блейд Рейнджър и с храбрия му екип за въздушна атака.

В него са енергичният хидроплан Малката гмуркачка (гласът на Джули Боуън), тежкотранспортният хеликоптер Уиндлифтър, бившият военен транспортен самолет Каби и весела дружина всъдеходи, известни като Смоукджъмпърс. Заедно безстрашният екип се бори с масивен горски пожар, а Дъсти узнава какво е необходимо, за да станеш истински герой.

Премиерата: 18 юли (България)


 

 



 Още от днес (5 юни 2014):

Помощ: _Какво да направим ако агресията Му е в повече?

Лупита на плажа! Нионго изумителна на Хавайските острови

Слънцето, мой приятел! Специална поредица по въпросите за слънцезащатата на View Sofia & BIODERMA. Въпрос

#

И още...

More from View Sofia

More Movies & TV