Следва

We love: Юни ще бъде Октомври

Новите колекции: Balenciaga, Resort 2015

Отлично, право в целта! Жестока, "дъждовна" до последния детайл колекция за...

All fashion преди 9 години

Отлично, право в целта! Жестока, "дъждовна" до последния детайл колекция за междусезонното време на Александър Уанг за Balenciaga: тъжно е, че ще я има реално чак идната година.

В дългите дъждовни майски и юнски дни, които се стелят наоколо, дрехите на френската модна къща, в техните синкаво-сиви оттенъци, плътни водозащитени ботуши, нахален младежки шик, основно съсредоточен в скъсените дължини /достатъчно е да видите топовете, стигащи едва до под гърдите, както и много късите поли и туники/, с които сякаш казваш: "Не ми пука, още по-малко от дъжда!", страхотната асиметрия, невероятно елегантна при Уанг, спортните детайли, умело наслагани върху очакванията за традиционна класна мода, предвид историята на великата Баленсиага, просто ти внушават, че са за теб, че ще ги обикнеш.

Трудно е да устоиш на всичко това, твърде омагьосващо в своята цялост и в своя смисъл, защото точно това е усещането във втората круизна колекция на младия американец за гигантското име: за мода, наситена с мисъл.

Все още ненакърнена от влагата наоколо, фиксирана обаче в косите на моделите и съобразително оставена да изтича през чантите с едри дупки...

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.