Следва

Double Trouble: Небрежен като лятото - деним гащеризонът

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Пригответе си по минимум 245 паунда плюс билет до Лондон, защото първата колекция...

All fashion преди 9 години

Пригответе си по минимум 245 паунда плюс билет до Лондон

Защото първата колекция бански на Mary Katrantzou вече е факт и никого няма да чака. В лъскавия търговски център Selfridges ни очакват страхотни и най-сетне адекватни принтове, с които удоволствие ще предизвикаме завистливи погледи това лято.



Силуетите са класически, но не съвсем: ценителите ще забележат, че никой класически силует не минава без да създаде подобно разтваряне в лятото, както прави младата Мери Катрандзу.

Хайде на търг!



Защото сме фенки на Мерилин Монро и искаме копие на последната й фотосесия приживе. Заснета само седмици преди (само)убийството на Монро през 1962, тази серия е с много леко и същевременно бароково излъчване. Лентата е само копие, което обяснява ниската й и почти промоционална цена от очакваните между £7,000 и £9,000. Ако се навъртате в района на Мейфеър тези дни, наредете се на опашката, която се вие и извива пред Dreweatts & Bloomsbury Auctions.

Когато красивото отвътре е красиво и отвън







Става дума за стилна визия по време на благотворителна вечер. В красивата и благодетелна бяла рокля се е позиционирала Бионсе, която току-що е дарила само половин милион долара за кампанията Chime For Change. Събитието се състоя в Ню Йорк миналата седмица, а кампанията цели събиране на средства, които ще осигурят равенство в образованието и живота на много момичета и жени по света.

Кацаме на Луната









С енергизиращия млад талант Оуейн Проктър, чието вдъхновение са първите хора, стъпили там през 1970-те. Прясно изфабрикуван от Condé Nast College of Design, Проктър ни обещава абстрактни модни трипове във вида много принтове, футуристична визия и достъпни силуети. А скафандърът? Той може и да е невидим, но ни предпазва от скуката. „Не можех да си позволя да заведа целия екип на Луната”, казва Оуейн. Затова фотосесията му пресъздава кадри с американския флаг върху естествения спътник на земята, което изразява и естественото му влечение му към теориите за конспирацията.

О, ДА!








Ето едно възклицание, което твърде рядко успяваме да включим в тази наша седмична класация. Причината? Жестоките стъпала на Анджелина Джоли, обути в още по-жестоки обувки на Christian Louboutin: полупрозрачна изкуствена материя, съчетана с позлатени елементи и токчета, които не са точно токчета, а малки обекти на изкуството. Поводът: представянето на филма Maleficent в Шанхай. Определено малко събитие на естетиката, което успя да повдигне летвата на стайлинга за презентациите пред пресата и фотографите.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.