Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Първата колекция на Давид Кома за Thierry Mugler

Назначението му във величавата модна къща е факт от декември. Днес, 6 месеца по...

All fashion преди 9 години

Назначението му във величавата модна къща е факт от декември. Днес, 6 месеца по-късно и много големи очаквания, включително за комерсиално раздвижване на Тиери Мюглер, талантливият Давид Кома показа част от първата си колекция, след като стана креативен директор на фирмата.

Кома не рови в архивите на модната къща, за да изнамери вдъхновение, а се хвърля през глава и по инстинкт към това, което изглежда в очите му съвременният прочит на жената Mugler.


Давид Кома

В чисто новата работа на дизайнера обаче, независимо, че на прима виста отказва да гледа назад, има много допирни точки с визията на самият Тиери Мюглер.

В свръхженствените, скулптурни, дори архитектурни рокли и костюми, от които е съставена тази първа колекция, се усеща не само личността на младия дизайнер, но и цялата история на френската модна къща - интинктите не са подвели нито Кома, нито сегашните собственици на Mugler. Просто не личи грешка с кандидатурата на този човек.



Дрехите, много женствени, подчертано секси, с фантастичен силует, силно графичен, са като скрепени от разноцветни панели - в тях има много от архитектурния модернизъм, повече, отколкото от скулптурата с нейните плавни линии. Вталените рокли са пристегнати с контрастни ремъци, горят от ярки геометрични детайли, които пък са украсени с халки по края си. Високо поставени панталони, странно прехвърлени бандажи вместо топове, и още много красиво мислени детайли, в които личи класа, смелост и талант.

Както и очаквахме, и се надявахме.









More All fashion