Следва

От днес светът е футбол и... много хубави жени! Кои са 10-те най-горещи футболни половинки?

SPORT Report: Лято 2014

„Здрав дух в здраво тяло в още по-здрав аутфит” ще да е девизът на една...

All fashion преди 9 години

„Здрав дух в здраво тяло в още по-здрав аутфит” ще да е девизът на една дългосрочна модна тенденция. Помните ли онези изтънчени шифонени рокли с тежки метални ципове, които просто разбиха стрийт стайла? А днес? Широки джъмпери, найлонови тренчове, прозрачни материи, цветни маратонки, несъразмерни раници и устремен поглед под големи козирки и ленти за глава. Мода за бързите, която обаче няма да премине така бързо. Това обещават водещите имена на бранша, а сега ще видим и защо са толкова примамливо-убедителни.

Налагането на подобен тренд е хитър ход, който директно поставя въпроса какво е спорт. И разбираме, че спортът не е само физически, а психологически, и при това модата е състезание, в което е добре да участваш, само ако носиш спортстменски дух. Той пък, от своя страна, се изразява в либерално съчетаване на всякакви стилове с преобладаващ процент спортни артикули, стига всичко това да не вреди на добрия вкус.

И на всичкото отгоре сега ни тресе и вълнението от предстоящото световно първенство. Предвидливостта говори, че футболът ще окаже нужното влияние върху тези, които вече не могат да отличат gym-wear от ready-to-wear.


DKNY

Всъщност не може да се говори за конкретен спорт, защото в момента широките панталони с паднало дъно може да се асоциират и с баскетболни шорти, кроп-топовете са като току-що излезли от салона за фитнес. Като например в колекцията на DKNY за този сезон.


Anne Valérie Hash

Chanel haute couture, пролет 2014

Спортният стил се оказва благодатна почва, върху която може да се посади почти всичко. Или, какво говорим – направо всичко. Как иначе може да се обясни погълването на haute couture дизайнери като Anne Valérie Hash от ритъма на пътечката за бързо бягане? Или, с други думи, какво става, когато усет, изпипвал колекциите висша мода на лейбъли като Nina Ricci, Chlóe, Chanel, реши да се поддаде на необяснимия чар на спортния тренд? Отговорът е анцунг de luxe: естествена коприна с убийствен дизайн...

Спорното води логично и до прозрачното, както се пее в песента “Girl, look at that body”… И макар завоалирано и завоалиращо, изборът на материя, която хем покрива, хем разкрива, е претенция на модната икона. На която пък угаждат лейбъли като Lacoste, Alexander Wang, DKNY.


Jean Paul Gaultier

Трите ленти отдавна не водят до негативни асоциации, става ясно от колекции като тази на Y-3. Симетричен силует плюс асиметрия на мотивите вътре в силуета? Пак се създава усещането за движение.

Спорт и гръндж? Да, и е много парижко и много шик. Jean Paul Gaultier често си играе със субкултурите и резултатите надминават онова, което вече сме видели в най-реномираните блогове.


Moncler Gamme Rouge

А спорт и етно стилистика? Това вече е ниво за отличници, които имат дългогодишен усет в превеждането на концептуалното на езика на ежедневното. Точно такива са и дизайнерите от Moncler Gamme Rouge. Много мек пух, който модната къща обикновено напълва в страхотни парки и шушлякови якета, далечно напомня на островитянски сламенни поли, а контрастът е убийствен: якета от естествена промазана коприна и класически раници.


Lisa Marie Fernandez



За да се гмурнем в тренда, не ни трябват очила за подводно виждане, а силен и стилен старт като например бански на Lisa Marie Fernandez или поне маратонки на Nike, които продължават да разбиват класациите наред с Yohji Yamamoto.

И малко по-бързо, моля! Модата не чака.
 

More All fashion