Следва

Кое е момичето на ViewSofia и SHISEIDO, което ще посрещне лятото с продуктите на козметичния бранд?

Дизайн за вдъхновение: един мъжки лофт, който бихме споделили

Mайкъл Ферзоко /Eleven Interiors/ е дизайнерът, който разбира мъжете. И не защото не...

All About Life преди 9 години

Mайкъл Ферзоко /Eleven Interiors/ е дизайнерът, който разбира мъжете. И не защото не твори за дамите, или за двойките, а защото, в конкретния случай, е получил поръчка от един приятен млад господин, доктор по професия, да направи уютна неговата ергенска бърлога.

Апартаментът, сниман в рубриката “All That Glitters” в списание Boston Home (фотография Mайкъл Лий), принадлежи на лекар, преместил се от Ричмънд, Вирджиния в Бостън.

Любопитното е, че на старото място той обитава огромна къща на четири нива. Когато се премества, е твърде решен да намали размера, купувайки имот от точно 92 квадрата и половина и разположен на едно, едничко ниво. Идеята е скромните по досегашните критерий мащаби да се обитават от него и двете му големи кучета. В течение на времето нещата се променят и в момента в страхотния лофт живеят мъжът и новото му бебе - малък бийгъл, на име Дейзи.

След като обитава пространството 13 години, собственикът решава да се консултира с интериорния дизайнер Mайкъл Ферзоко, за да внесе свежест в обзавеждането и да модернизира кухнята. Той все още безусловно харесва “песъчливия” характер на околното пространство, но държи на по-луксозно усещане за нещата, веднъж стъпил вътре. Ето как обяснява желанието си: “Исках място, в което да се усещам като в съвършено комфортен и едновременно шик хотелски апартамент.” Именно Ферзоко вкарва усещането, така добре описано от клиента му, в малкото пространство.

Какво прави дизайнерът: Оставя 4-те обемни прозореца непокрити, за да освети пространството през целия ден. Помага на собственика “да извади на бял свят" притежанията си.

Запазват чифт модерни фотьойли, изработени от кожа и дърво и датирани от средата на миналия век, купени от собственика по време на гаражна разпродажба в Тексас. Запазват и големия скандинавски гардероб с огледални врати от 1800-те, купен от притежателя на лофта от близък приятел. Ферзоко убеждава момъка да смени дивана си с две нови софи от Minoti, модел “Hamilton”, с което собственикът се съгласява почти мигновено.



Страхотната огледална конзола от Horchow е заварена от Ферзоко. Притежателят й я купува преди години, в момент, както го нарича “между две мартини-та,” по съвет на приятел. Не може да повярва колко голяма е всъщност, когато я внася в помещението, но със сигурност носи невероятен гламур.

Разпръскващата светлина окачена лампа е на местния художник Sand T. Kalloch. Ферзоко казва, “Не харесвам лунички, правят тавана да изглежда като швейцарско сирене.”

Собственикът добавя: “Имам склонност към чистите линии, но съм пристрастен и към старите класически неща,” затова двамата запазват масата за хранене Baker с четирите стола, купени след финала на обзавеждането. Столовете са претапицирани със сив габардин.



Мозайката /Bisazza/ в изумрудено зелено и златно покрива цялото място, предвидено за фаянс. Шкафовете, дело на Chilmark Architectural Millwork, са от бели лакирани плоскости.
Плотовете в арктическо бяло са Caesarstone. Бар-столовете са LEM Piston.

Семплият, но ефектен полилей е откритие на собственика и е датиран от средата на 20-и век, дело на австрийския производител на лампи J.T. Kalmar. Изработен от тънки панели кристал, той е открит в оказион в Германия.



Собственикът вече притежава килим с квадрати от Emma Gardne, когато започва трансформацията и който остава на мястото си. Коктейлната масичка, покрита с мрамор, от Minotti, е купена заедно с диваните по време на разпродажба. Лампата “Crescendo Chandelier” от Tech Lighting разпръсква светлина из цялата стая.



Стената от стъклени тухли зад дивана е там още преди да се нанесе и има функцията да отдели антрето от хола. Произведение на съвременното изкуство служи за симпатичен фон на сребърния поднос с наредени бутилки.



Телешката кожа е купена, докато собственикът живее още в Тексас. Принтираното пано “L’Instant Tattinger” е eBay покупка. Вълнообразният стол от явор е на Knoll.



Рамкираният червен копринен тапет от ранните 1900 е фамилно наследство.



Основната баня.



Собственикът има кожени плочки в цвят биволска кръв от Ann Sacks, сложени малко след закупуването на мястото, за да му се придаде характер. "Имах предвид, че в стаята не влиза светлина, така че защо да не наблегнем на богатството на тъмнината?”, добавя той.
 

More from View Sofia

More All About Life