Следва

Най-голямото международно байк състезание за годината ще се проведе този уикенд в курорта Пампорово

Нискомаслен старт - само 0.1 %, но 100 процента натурален вкус от Верея

Започваме деня, седмицата и лятото си с чаша висококачествено прясно мляко. Така сме решили, за да помогнем...

Health преди 9 години

Започваме деня, седмицата и лятото си с чаша висококачествено прясно мляко. Така сме решили, за да помогнем на тялото си да влезе в страхотна форма и трайно да подобрим тонуса му, особено в горещия сезон. Защото само в 200 мл от този еликсир се крие успешна формула за здрави зъби, подхранена и хидратирана кожа, нормализиране на кръвното налягане.

Внимаваме само с мазнините - избираме 0.1 процент като количество, за да предотвратим излишното им натрупване в организма, а за натуралния вкус и качество разчитаме на Верея, които създават един наистина елегантен продукт само с 29 калории на 100 грама.

Обезмасленото мляко Верея е с лека и нежна консистенция и лесно се превръща в част от ежедневието ни, заради безкрайните му полезни свойства. Причините да изберем обезмаслената формула са много, но ето най-важните от тях във факти:

По-малко мазнини и по-голяма хранителна стойност

Общо известен факт е, че при разграждането на мазнините от храната се отделя най-голямо количество енергия (1г мазнина = 9 ккал енергия), която може да се складира в организма под формата на натрупвания от телесни мазнини. Нискомасленото мляко е средно с 50% по-ниското енергийно съдържание в сравнение с пълномасленото, но това не е свързано с намаляване на хранителната му плътност, а точно обратно, количеството на хранителни вещества като белтъци, въглехидрати, натрий, калциий и фосфор се увеличава в единица от нискомасления продукт. С извличането на мазнините се наблюдава и намаляване на съдържанието на мастноразтворимите витамини А, Д, Е и К, които се възстановяват при производството на млякото в количества равни на пълномасленото мляко или се добавят в по-големи количества (фортифициране).

Здрави коси и зъби

Консумацията на нискомаслено мляко осигурява за организма ценни минерали, участващи в изграждането и поддържането на костите и зъбите – белтъци, калций, фосфор и магнезий. Някои стоматолози считат, че млечните напитки, са единствените, които могат да се консумират между храненията без това да повишава риска от кариес, тъй като са богати на лесно усвоим калций.

Нормализиране на крувното налгане

Проучвания показват, че консумацията на 3 порции дневно мляко, включително нискомаслено, заедно с 5 порции плодове и зеленчуци може да доведе до намаляване на кръвното налягане, счита се, че това е свързвано с високото съдържание на калций, магнезий и белтъци.

По-малък риск от сърдечно-съдови заболявания

Едно от последните изследвания в Англия при мъже показва, че тези, които консумират мляко, в това число и нискомаслено в препоръчваните количества, по-рядко имат сърдечни пристъпи, в сравнение с тези, които рядко консумират или не консумират мляко. Това се свързва с високото съдържание и съответно прием на калций, който води до намаляване на риска от сърдечно-съдови болести. Още високият прием на калций се свързва и с намаляване на нивата на „лошия” холестерол в кръвта и увеличаване на нивата на „добрия” холестерол. Допълнително високото съдържание на калций пречи на усвоимостта на някои мазнини от храната и съответно повишаването им в кръвта, тъй като може да се свързва с тях в неусвоими съединения.

По-слаби сме при редовна консумация на мляко и млечни продукти

Други проучвания сочат, че хората, които консумират мляко и млечни продукти, включително нискомаслени, са по-слаби от тези които не консумират или рядко консумират такива продукти. Обезмасленото мляко и млечни продукти във всяка енергийно контролирана диета води до редуциране на общото тегло, особено изразено в коремната област, където натрупването на мазнини е свързано с най-висок сърдечно-съдов риск.

Трябва да имаме предвид обаче, че приемът на нискомаслени млека може да допринесе за редукция на теглото само в комбинация с други фактори, като повишена физическа активност, подходящ хранителен режим, преустановяване на вредните навици.

Намалява риска от диабет тип 2

Редовната консумация на нискомаслени млека може да помогне за намаляване на риска от тип 2 диабет при възрастни. Това се дължи на комбинирания ефект от наличието на ценни хранителни вещества като калций и магнезий, както и ниския гликемичен индекс на млякото, позволяващ добър контрол на кръвното налягане.

Хидратира тялото

Нискомасленото мляко е чудесна напитка, която не само допринася за отводняването на организма, но и внася хранителни вещества, които съдействат на здравето на зъбите по всяко време. След физическо натоварване чаша мляко помага на тялото да възстанови загубата на течности.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.