Следва

Тери Ричардсън на корицата на New York Magazine

Красивата Леа Добричич за професията на DJ и за гордостта, която й носи фестивал като EXIT

Редовен гост на най-добрите европейски клубове и фестивали, резидент на един от най-престижните клубове в Ибиса - Privileg...

People of art преди 9 години

За наше огромно удоволствие, а предполагаме и за удоволствие на всички фенове на електронната музика, за първи път у нас преди дни имахме възможността да чуем прекрасната Леа Добричич зад пулта на столичния клуб BLENDER.

Поводът бе българската част от фестивала EXIT ADVENTURE, а резултатът повече от блестящо взаимодействие между 29-годишната сръбкиня и публиката по време на нейния двучасов сет.

Редовен гост на най-добрите европейски клубове и фестивали, резидент на един от най-престижните клубове в Ибиса - Privileg, Леа успя да спечели сърцата на българските фенове с харизматичната си личност, свежест и елегантност смесени по уникален начин със закачлив микс от дийп хаус, тек хаус, техно и минимал.

В интервю за View Sofia тя разказва малко повече за себе си и за професията на DJ, така че чети отгоре надолу текста, за да я опознаеш:

V.S. Леа, ти определено разбиваш на пух и прах схващането, че, за да бъдеш добър DJ, трябва да си мъж. Ако трябва да бъдем честни, ти се справяш блестящо...
L: Вярно е, че повечeтo добри DJ-и са мъже, но има доста добри примери и за жени, които са много успешни в бранша. Виж MAGDA и tINI, например, те също са блестящи с музиката, която пускат и правят.

V.S. От тях ли се вдъхновяваш?
L: Вдъхновявам се от много неща, нямам идол, който да ми е модел за подражание. Истината е, че всяко парти, на което пускам и на което има хубава музика преди и след мен ми служи за вдъхновение. Но също така мога да се вдъхновя и от много други неща. От карането на кола, от слушането на птичките, от хубавите дни с приятели, но най-вече от собствените си чувства.



V.S. Спомняш ли си първия си трак? Първото парче, което направи сама?
L: Да, спомням си го. Това беше трак, който направих без да имам нищо от необходимото оборудване за целта. Беше много минимал, много недобре направено, но някак си хората го харесаха страшно много и веднага след пускането му, той влезе в топ 100 на Beatport.

V.S. A спомняш ли си първия си досег с техното? Първото си участие?
L: Когато бях на 11 за първи път в живота си се докоснах до диджейски пулт, прослушах техно и транс, когато бях на 13, а когато станах на 16 започнах да ходя по партита и осъзнах, че тази музика и създаването й е това е, което искам да правя от тук нататък в живота си. Малко по-късно се преместих в Италия, където започнах да печеля собствени пари и логично си купих и първото професионално оборудване. 

Първото ми участие беше в Италия, а чувството беше уникално. Истината е, че изобщо не можех да миксирам добре, но много исках да споделя музиката, която харесвам с хората, които се бяха събрали в клуба и затова го направих. Те бяха около 200 човека и партито се получи добре, въпреки че мен все още ме е малко срам от начина, по който се представих.  Важното е, че след това нещата започнаха да стават все по-добре и по-добре...



V.S. Кои са любимите ти изпълнители /DJ/ в момента?
L: Харесвам много Davide Squillace, винаги съм обожавала Laurent Garnier, а Marco Carola е просто невероятен!

V.S. А каква музика слушаш освен електронна?
L: Когато съм вкъщи си почивам под звуците на Lounge, Chill Out, Jazz, а от време на време слушам и класическа музика. Знаеш ли, понякога сигурно изглеждам като клише, защото си отварям хубава книга, пускам си Моцарт и се наслаждавам на времето със себе си. Ако приятелят ми е около мен, то в тези ситуации той задължително ме пита: "Какво по дяволите си мислиш, че правиш?" :)

V.S. Споменя приятеля си, така че веднага ще те попитам как той приема работата ти на DJ? Това е професия, в която партитата и пътуването са ежедневие...
L: Определено не му е лесно, но той ми вярва страшно много за всичко, което е най-важното в една връзка. Когато пътувам из Сърбия той често идва заедно с мен на участията ми, понякога прекарваме време заедно и когато пътувам в близки страни като Македония, Черна гора... но истината е, че през повечето време гастроирам сама и сме разделени.

Но няма как. Това е работа ми и аз я обожавам. Не бих я сменила за нищо на света!



V.S. Какво предпочиташ повече - участия в малки клубове, в които обстановката е по-интимна и можеш да усетиш всичи емоции, които изпитват хората или пък участия на големи фестивали с огромна и разнородна публика?
L: Избирам и двете! Всяко участие е много специално за мен. Всяка публика ме кара да се чувствам добре по-различен начин.

V.S. Като стана въпрос за фестивали, няма как да не поговорим и за EXIT FESTIVAL, от чието промотиране в България си част тази година. Кое по ред ще е участието ти на този любим музикален форум?
L: Ще съм част от фестивала за четвърти път! Tри години подред съм била в програмата на Urban Bug Stage, където могат да се видят най-добрите местни артисти, и два пъти съм пускала на Dance Arena. Това е наистина впечатляващ фестивал и определено е най-доброто, което Сърбия може да предложи на хората в момента! 


Две години подред Леа е била част от програмата на втората по големина сцена EXIT - Dance Arena.

V.S. EXIT беше обявен за най-добър европейски фестивал за 2013-та на петото издание на Европейските фестивални награди в Грьонинген, Холандия. С какво той e по-добър от другите фестивали според теб?
L: Мисля, че е най-добрият фестивал, защото от една срана събира на едно място всички имена, които хората искат да чуят, а от друга, включва изпълнителите, за които хората определено трябва да разберат. Имам предвид, че той не само задоволява потребностите на публиката, но също така я възпитава и й дава нови имена за слушане и следене, което е невероятно. Определено има за всеки по нещо!

Наистина съм горда, че този фестивал се провежда в моята страна!

V.S. Аз пък наистина се радвам, че е толкова близо до нас.
L: Тогава трябва да посетиш фестивала и това лято. Аз със сигурност ще бъда там. Ще ме намериш на Urban Bug Stage.

V.S. Нямам търпение да се видим там! 
L: И аз!

Можеш да си припомниш безпрецедентния EXIT R:Evolution от миналата година, както и атмосферата и фестивалния дух на хората тук >>>

Или да намериш прекрасната Леа Добричич на следните места:


Facebook

SoundCloud

More from View Sofia

The Chainsmokers се присъединяват към могъщата банда на EXIT начело с The Cure, Skepta, Carl Cox и много други!

All About Life преди 4 години

След световно признание, фестивалът EXIT стартира с The Cure впечатляващия списък с хедлайнери това лято, след тях последваха много други, като неотдавнашното попълнение бяха не кои да е, а самите The Chainsmokers!

EXIT Festival добавя Greta Van Fleet, Phil Anselmo и много други към line-up воден от The Cure!

Music преди 5 години

Всяко лято , благодарение на Exit Festival, колосалната крепост Петроварадин в Северна Сърбия става място за едно музикално поклонение от цял свят и съдейки по продажбите на билетите ранни птици, отново ще бъде запълнено от 4 юли до 7-тата следваща година!

EXIT Festival добавя Skepta, IAMDDB и Desiigner заедно с още 30+ регионални hip-hop изпълнители

All About Life преди 5 години

След като EXIT обявиха серия от най-добрите китарни групи от всички поколения, вариращи от The Cure до Greta Van Fleet и много други, съчетани с някои от най-големите диджеи като Carl Cox, Amelie Lens и още десетки, световно известният фестивал добавя към музикалното си разнообразие мощна хип-хоп банда от 30 + изпълнители!

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра