Следва

Fashion Days: Днес си купихме - Четири ключови модни неща в класическото и любимо черно

Новите колекции: Valentino, Resort 2015

Незнайно защо ни отнася в Русия и Украйна новата круизна колекция на Valentino. Вероятно заради...

All fashion преди 9 години

Незнайно защо ни отнася в Русия и Украйна новата круизна колекция на Valentino. Вероятно заради увитата около главите на моделите дебела плитка, или по-скоро заради богато орнаментираните кафтани, ризи, рокли. Украсени с много пеперуди, нещо, на което постепенно свикнахме, откакто в компанията през 2009-а се приземиха новите креативни директори Пиерпаоло Пичоли и Мария Грация Кюри, дрехите освен това са и подчертано девичи, някак отнесено невинни, като от странен девствен филм.

Многобройните пеперуди тук летят на смени с райски птици, намесени са и много и най-разнообразни растения от далечни, приказни страни, изобщо магически сюжет на фантазното, далечното, екзотичното.

По думите на двамата основни създатели на колекцията, за вдъхновение им е послужила художничката Фрида Кало — майсторка на съюза между реалния свят и дивото богатство на нереалното. На нас обаче ни убягва Фридиното очарование, а продължава да ни тегли към Украйна и това, да си го кажем, не ни кара да замечтаем за Валентино 2015-а. Просто не е нашето.

Иначе на моделите им отива...

More All fashion