Следва

Fashion Days: Днес си купихме - Четири ключови модни неща в класическото и любимо черно

Новите колекции: Valentino, Resort 2015

Незнайно защо ни отнася в Русия и Украйна новата круизна колекция на Valentino. Вероятно заради...

All fashion преди 9 години

Незнайно защо ни отнася в Русия и Украйна новата круизна колекция на Valentino. Вероятно заради увитата около главите на моделите дебела плитка, или по-скоро заради богато орнаментираните кафтани, ризи, рокли. Украсени с много пеперуди, нещо, на което постепенно свикнахме, откакто в компанията през 2009-а се приземиха новите креативни директори Пиерпаоло Пичоли и Мария Грация Кюри, дрехите освен това са и подчертано девичи, някак отнесено невинни, като от странен девствен филм.

Многобройните пеперуди тук летят на смени с райски птици, намесени са и много и най-разнообразни растения от далечни, приказни страни, изобщо магически сюжет на фантазното, далечното, екзотичното.

По думите на двамата основни създатели на колекцията, за вдъхновение им е послужила художничката Фрида Кало — майсторка на съюза между реалния свят и дивото богатство на нереалното. На нас обаче ни убягва Фридиното очарование, а продължава да ни тегли към Украйна и това, да си го кажем, не ни кара да замечтаем за Валентино 2015-а. Просто не е нашето.

Иначе на моделите им отива...

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.