Следва

Нар, кокосова вода и бойзенова ягода, за да ухаеш на Бионсе! Новият аромат на певицата е вече тук

Слънцето, мой приятел! Специална поредица по въпросите за слънцезащатата на View Sofia & BIODERMA. Въпрос #4

Жадуваното слънце припича от дни и напомня, че лятната грижата за кожата на лицето, ако все още не е...

Hair преди 9 години

Жадуваното слънце припича от дни и напомня, че лятната грижата за кожата на лицето, ако все още не е започнала, то трябва да стартира не по-късно от днес. Слънцето не е враг, а приятел пръв, то носи само положителни емоции, но за да го превърнем в свой другар, е нужно да неутрализираме вредите му чрез правилните продукти и безценните експертни съвети, които ще ви даваме в една поредица, посветена на слънцезащитата. 
В нея всяка седмица в каре Питай ме, Питай ме специалисти от дермокозметичната компания BIODERMA ще отговарят на въпроси на читатели, изпратени ни по-рано на електроната поща, касаещи някои от най-упоритите проблеми с кожата на лицето. 

Въпрос 4: Изпратен от Мирела Атанасова

Имам изключително алергична кожа. Реагирам, подувам се и започвам да се дращя, защото ме сърби от почти всичко. Дискомфортът е ужасен, антиалергичните средства, които приемам през устата помагат до една степен. Моля за компетентното мнение на специалист от Биодерма какво да включват стъпките ми за грижа за кожата през летния сезон. Имам предвид месеците, в които освен останалите проблеми, възниква и този с агресията на слънцето. Интересува ме цялостна грижа, в стъпки, вкл. и грижа против изгаряне. Същия проблем имат и двете ми деца, бихте ли предложили препарат или продукт и за силно алергична кожа в детска възраст. Ще съм признателна.

Препоръката на експертa от BIODERMA д-р. Анелия Ботева



Първата стъпка към здравата и красива кожа е ежедневната хигиена. Затова ви препоръчвам да почиствате лицето си сутрин и вечер с памучен тампон, напоен с мицеларна вода от серията за чувствителна кожа Sensibio. Препоръчвам ви да ползвате фотозащита с минерален екран, за да избегнете алергична реакция в резултат на химичните филтри. Такъв продукт е слънцезащитният крем Photoderm Mineral SPF50+, който гарантира оптимална защита срещу UVA и UVB лъчите. Подходящ е за лице и тяло и може да се ползва и от деца.
 

More Hair