Следва

Започват кастингите за новия сезон на "Гласът на България"

Мариана Векилска и Симо Колев запалени кулинари

Мариана Векилска и Симо Колев запалени кулинари

People of art преди 9 години

В семейството на водещата от Би Ти Ви Мариана Векилска всеки четвъртък вечерята е риба. Освен това и четиримата обитатели на дома "Векилска. Колев", както пише на вратата, могат да готвят. Не само съпругът Симеон Колев, който е познат от сутрешния ефир на БГ радио, или дъщерята Габриела, която тази година завърши гимназия, но даже и най-малкият - Момчил, който в края на месеца ще стане на 9 г.

Всички във фамилията освен риба много обичат агнешко, печено в глинен съд.

Седмица на рибата във View Sofia >>>

"Случвало се е, когато съм на работа, да давам инструкциите какво да правят по телефона на Габи или на Симо", разказва Векилска, която от 2 седмици е лицето на "Тази събота" и "Тази неделя" по Би Ти Ви.

Момчил обаче сякаш е най-запаленият кулинар - интересува се от всичко, което се слага в манджите. Обича да "ръси" пипер, даже и да е лют, и го прави, качен на стол в кухнята. В същото време е и много консервативен към вкуса на кулинарните експерименти, затова, когато е участвал в готвенето, има по-голям шанс да си хапне от тях, казва Векилска.

Именно заради новите си ангажименти Мариана е прехвърлила отговорността за закуската през уикенда на своята половинка Симо.

"Когато Мариана е на работа през почивните дни, ние всъщност си правим брънч, т.е. закуско-обяд. Обожаваме кускус, в който има масло, сирене и захар", разказва от своя страна Симо.

Така има баланс, защото сутрините през седмицата той е заетият, продължава Мариана. И добавя: Той е най-отдаденият баща на света.

източник: www.trud.bg

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра