Следва

Стивън Сегал с концерт в Борисовата градина

Какво да четем: "Усмивката на кучето" от Димана Трънкова

Ритуални убийства? Може би да, може би не. Историци са садистично убити на древни тракийски светилища и некрополи, а убиецът сякаш използва „История”-та на Херодот за наръчник...

Books преди 9 години

Ритуални убийства? Може би да, може би не. Историци са садистично убити на древни тракийски светилища и некрополи, а убиецът сякаш използва „История”-та на Херодот за наръчник... Нищо не е каквото изглежда.
Двама журналисти тръгват по следите на престъпленията...


За автора:
Димана Трънкова е археолог по образование и журналист по призвание. Автор на статии за пътешествия, политика, история и археология на България. Съавтор на документалните книги “На изток от Константинопол/Пътешествия в непозната Турция” (2008), “A Guide to Jewish Bulgaria” (2011), “Пътеводител за османска България” (2011, 2012) и “Турците в България” (2012). Главен редактор на двуезичното списание за пътешествия “Highflights” и на списанието “Go Greece!”. Дългогодишен автор в англоезичното списание “Vagabond, Bulgaria's English Monthly”. “Усмивката на Кучето” е първият й роман.



За книгата:
„Усмивката на Кучето“ е задъхан археологически трилър, който преплита древна и нова история, медии, философия и политика, обречена любов и моралния хаос в България през XXI век. Двама журналисти тръгват по следите на престъпления, които напомнят ритуални убийства. Безразсъдното пътуване отвежда Джон и Мая в пусти села, забравени гробища и луксозни вили, среща ги с иманяри, с добри и лоши ченгета и с хора, които са лишени от бъдеще, защото са прекалено заети да се взират в миналото. Междувременно обръчът от убийства се затяга.

"Усмивката на кучето" излиза от печат на 23 май 2014 година.

Още от днес (18 юни 2014):

Жълт_ бутон: Мариана Векилска и Симо Колев запалени кулинари

Водна кула арт фест

И още...

More from View Sofia

More Books