Следва

Страхотен нов гост от Острова - Carling се приземи в София

Седмица на рибата: Акула по шанхайски

Седмица на рибата: Акула по шанхайски...

Food преди 9 години

Лятото е вече тук и често ни мирише на море и риба, а на нас все по-често ни се хапват морски дарове и рибни ястия, по време на лежерните горещи обеди и разточителните прохладни вечери.

Както всеки много добре знае е хубаво и дори полезно да се яде риба поне един път в седмицата, но ако трябва да сме напълно искрени, често изпитваме затруднения затова как точно да я приготвим, след като си я закупим.

Затова тази седмица я посвещаваме именно на нея, и на рецептите, които ще са ни от полза всеки път, когато отново се зачудим. От понеделник до петък ти предлагаме 5 рибни ястия, които ще ти помогнат да се насладиш и отвориш сетивата си за една не само вкусна, но и изключително полезна храна.

Вече ти представихме Карибска рибена супа, Миланска салата с пушена риба и Мус от пушена скумрия, а днес ти разкриваме как можеш да приготвиш АКУЛА ПО ШАНХАЙСКИ.

Повече рецепти за рибни ястия можеш да намериш в книгата на Мария Атанасова „Ястия с РИБА“ на ИК Булхерба тук>>


Акула по шанхайски

Какво ни е необходимо:

500 гр. филе от акула
6 печурки 
3 с.л. соев сос
3 с.л. оило
2 с.л. бяло вино
1 скилидка чесън
1ч.л. смлян джинджифил
2 с.л. доматено пюре
сол

Как да го приготвим:

Нарязваме рибеното филе на тънки ивички и го заливаме със смес от виното, соевия сос, 1 ч.л. олио, счукания чесън, смления джинджифил и сол на вкус. 

След това отцеждаме и запържваме рибата в останалата мазнина заедно с нарязаните гъби. Накрая наливаме маринатата, прибавяме доматеното пюре и държим на огъня още 1-2 минути. 

More from View Sofia

More Food