Следва

Новите лица на модата - Роузи Хънтингтън Уайтли

Paris Fashion Week - Избрано

Френската седмица на модата, която тече през последната една седмица в Париж, показа досега блясък, рок и звезди, буквално...

Fashion преди 15 години

Френската седмица на модата, която тече през последната една седмица в Париж, показа досега блясък, рок и звезди, буквално.

В дните на събитието са подредени ревюта на най-големите в това число Dior, Baleciaga, Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier, MAISON MARTIN MARGIELA, COMME DES GARCONS, GIVENCHY, YVES SAINT LAURENT, VALENTINO, HERMÈS, LOUIS VUITTON, за да възприемем всичкото това вдъхновение си трябват сили и нерви, затова ние на части. 

Ето първите 5:


Christian Dior
За Джон Галиано следващият сезон е романтичен, ефектен и дори преекспониран. Дрехите за сезон пролет/лято са цветни и са един вид ретроспекция на видa на Стефани Сеймор от 90-те години – мини рокли, къси поли, много набори и волани. Високата талия и стегнатите корсети са също една впечатляваща част от колекцията на ексцентричния англичанин за френската марка. Към романтичната визия Галиано добавя и малко от своя агресивен стил, като за пресъздаване на усещането той използва големи колани, мастилено черни гамаши, а косите са стегнати в стилизирани кокове.




Balmain

 


Кристофър Декарнин пресъздава една луда, секси, много cool визия за пролетно-лятната колекция на Balmain. Якетата с множество връзки и високо вдигнати рамене се носят с изтъркани тесни джинси, дoкато мини роклите са много нежни и фини, подобно на паяжина. А много тъмните, тюлени поли-балон са с омекотени и нежни линии, като цялата колекция се обединява около темата за агресивната, но същевременно нежна и кокетна провокация.



Nina Ricci

Дизайнерът Оливър Дейскънс залага на комбинацията между романтика, рок звучене и лолитската визия. Дизайнерът залага на роклите от шифон, който са много нежни, силно разкроени и с дълбоки цепки. В горната си част те напомнят за корсет, обаче не са твърди, а ефирни и прозрачни. В колекцията на дизайнера присъстват романтичните пелерини, а ние забелязахме и леки препратки към бурлеската. Освен с красиви рокли, по подиума моделите се разходиха и с якета носени над шифонените творения. Якетата се открояваха с интересната си изсечена структура, като акцентът падаше върху широките къси ръкави, обемната горна част и силно пристегната талия.

Легендарният дизайнер отново се вдъхновява от музата Мадона. След откриването на шоуто си с трима танцьори, моделите представиха костюми, трикотажни гащеризони и роклите тип прегърни ме. В колекцията присъстват и копринени рокли тип –комбинезон. Като цяло емблематично за Готие, този сезон е бельото да се носи над дрехите. Точно като Мадона.




Balenciaga


Специален гост на шоуто на Balenciaga беше актрисата Салма Хайек, която с интерес проследи цялото шоу на младия дизайнер Никола Геские, който представи една футуристична колекция. Облеклата бяха със силно футуристична визия, като в колекцията присъстваха метални отблясъци, драпирани материи и дрехи със строго изсечен силует и ъгловати структури. Колекцията включва тесни панталони, къси рокли с метални отблясъци и шарки.



 

More from View Sofia

More Fashion