Следва

Уличният стил на звездите: Ева Лонгория

Fashion Days: Жива фантазия. Или просто Дневна красавица

Като истински фенове на класиката и добрия стил, няма как да подминем вечния...

Shopping преди 9 години

Пристрастени към класическите творби и добрия стил, няма как да подминем вечния тренд Belle de jour, без значение, че лятото е сезонът на лежерните ансамбли.

В Belle de jour ("Дневна красавица") на великия сюрреалист Луис Бунюел много младата, едва 23-годишна, Катрин Деньов е в ролята на Северин Серизи, богата блондинка, типична буржоа, която въпреки любящия си съпруг открива необичайната нужда да изживее сексуалните си фантазии с други мъже, влизайки в ролята на луксозна проститутка с псевдонима "Дневна красавица".

Еротичният шедьoвър на големия режисьор и целият гардероб на героинята на Деньов дават името на един характерен и разпознаваем стил, определян като класически и вечен.



Създадени от магьосника Ив Сен Лоран, неизменната lady-like рокля с малка якичка, разкошните палта в типичната шейсетарска кройка, кокетните чанти, които разхожда крехката млада фигура на Деньов във филма, стават символ на безупречна елегантност и женственост.

Подобни модели на черната рокля с ученическа якичка в кино лентата от 1967 година виждаме в много от актуалните колекции на големите дизайнери, такива са и коктейлните избори на Джулия Робъртс и Ема Стоун от две скорошни официални събития.


Ема Стоун                                                           Джулия Робътс

Самият Луис Бунюел дава фантастично определение за стила Belle de jour, нарича го "красив като смъртта, съблазнителен като греха и студен като достойнство". Такъв е и изборът ни този петък от прекрасни неща с етикет MEXX, които се намират в онлайн пространството на Fashion Days.

На помощ идват всички женски оръжия - коприна, сатен, дантела и кройки, наблягащи на достойнствата на фигурата. 

So chic, so Severine!



От fashiondays.bg

More from View Sofia

More Shopping