Следва

Проект КРАСИВО ТЯЛО: Стъпка 2+: ХРАНЕНЕ - Храните, които същински изграждат тялото

Седмица на рибата: Английски рибен пирог

Седмица на рибата: Английски рибен пирог...

Food преди 9 години

Лятото е вече тук и често ни мирише на море и риба, а на нас все по-често ни се хапват морски дарове и рибни ястия, по време на лежерните горещи обеди и разточителните прохладни вечери.

Както всеки много добре знае е хубаво и дори полезно да се яде риба поне един път в седмицата, но ако трябва да сме напълно искрени, често изпитваме затруднения затова как точно да я приготвим, след като си я закупим.

Затова тази седмица я посвещаваме именно на нея, и на рецептите, които ще са ни от полза всеки път, когато отново се зачудим. От понеделник до петък ти предлагаме 5 рибни ястия, които ще ти помогнат да се насладиш и отвориш сетивата си за една не само вкусна, но и изключително полезна храна.

Вече ти представихме Карибска рибена супа, Миланска салата с пушена риба,  Мус от пушена скумрия и Акула по шанхайски, а днес ти разкриваме как можеш да приготвиш АНГЛИЙСКИ РИБЕН ПИРОГ.

Повече рецепти за рибни ястия можеш да намериш в книгата на Мария Атанасова „Ястия с РИБА“ на ИК Булхерба тук>>

Английски рибен пирог

Какво ни е необходимо:

750 гр. картофи
30 гр. маргарин
375 мл. прясно мляко
375 гр. пушена риба
250 гр. прясна морска риба 
1 дафинов лист
1 щипка настъргано индийско орехче
6 зърна черен пипер 
3 с.л. ситно нарязан магданоз
2 твърдо сварени яйца
30 гр. пикантен нискомаслен кашкавал

Как да го приготвим:

Обелените картофи нарязваме на филийки, заливаме ги с толкова вода, колкото да се покрият, и ги варим на умерен огън. След това отцеждаме водата, пасираме картофите и ги разбъркваме с маргарина и 3 с.л. мляко. Възвираме почистената прясна риба с останалото мляко, дафиновия лист, индийското орехче черния пипер и варим на бавен огън 2-3 минути. Сваляме от котлона, похлупваме с капак и изчакваме рибата да изстине. След това я обезкостяваме, нарязваме я на ситно и я разбъркваме с наситнените яйца и магданоз.

Подправяме със сол и прясно смлян черен пипер. Разстиламе рибната смес в намаслена тавичка, отгоре покриваме с равномерен слой картофено пюре и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем в предварително загрята на 200 гр. фурна около 25 минути.

More from View Sofia

More Food