Следва

Башар Рахал става съпруг на Яна Маринова

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 23 - 29 юни

Американският филмов актьор, продуцент, режисьор, майстор по бойни изкуства, музикант и заместник шериф с концерт в Борисовата градина...

Events преди 9 години

Steven Seagal Blues Band на живо в София

Кога: 26 юни, 21:00 часа
Къде: Борисова градина

Американският филмов актьор, продуцент, режисьор, майстор по бойни изкуства, музикант и заместник шериф с концерт в Борисовата градина. Може би някои от вас ще се изненадат, но Сегал наистина притежава неизчерпаем запас от енергия – и ще демонстрира способностите си на ЖИВО пред българската публика.

Като филмова звезда той дебютира през 1988 г. с главна роля в „Над закона”, а успеха и световната популярност го застигат след участието в „Под обсада” 1 и 2. Паралелно с актьорските ангажименти и практикуване на айкидо, Сегал свири на китара и пише песни, които са включени в много от филмите му. Той хваща китара за първи път на 12 години и от тогава не е спирал да свири блус. Любовта му към този жанр го събира на една сцена с едни от най- легендарните блусари в света като BB King, Bo Diddley и John Lee Hooker и др. 

През 2005 дебютира с албума „Songs from the Crystal Cave”, който е микс от поп-рок, кънтри и блус, включва и дует със Стиви Уондър. Албумът става бестселър на европейския пазар. Критиката определя втория му „Mojo Priest” като един от най-добрите блус албуми за годината (2007). 

През юни и юли 2014 Сегал и неговия Блус Бенд са отново на 30 дневно турне в Европа, като в програмата на концертите е включена и датата за България. Събитието се очертава да бъде обявено от почитатели и от медии като един от концертите на годината.

Вход: билети в билетен Център НДК, както и онлайн, а също и в мрежата на Тикет Про и Тикет Портал, 50 лева, билет за двама – 80 лв. Първите 200 билета са на промо-цена от 35лв. В деня на концерта цената на билета е 60 лева.



 JAM SESSIONS  A to JazZ Festival 2014

Кога: 27 - 29 юни, 22:30 часа
Къде: Студио 5 

За ценителите на JAZZ музиката 27, 28 и 29 юни се превръщат в свещеннни. Именно на тези дати в Studio 5 едни от най-емблематичните джаз музиканти,които ще участват в “A to JazZ Festival 2014 ще провeдат своите JAM SESSIONS. Очакват се участници и гости на фестивала да вземат участие в този празник на музиката. От българска страна участие ще вземат едини от най-големите: Христо Йоцов-барабани, Шибил Бенев –китара, Борис Таслев- контрабас, Борислав Петров- барабани, Ангел Заберски- пиано.

Организатори на “A to JazZ Festival 2013 – America Latina” са фондация “A to Z” и фондация „Америка за България”.

Вход:
5 лева



Rich Company

Кога: 24 юни, 21:00 часа
Къде: Клуб Rock It

Момчетата от RICH COMPANY ще отпразнуват първата си годишнина. Освен познатите ни парчета бандата ще представи и част от новите, заемащи гордо и равностойно място в творческата колекция на групата.

Тържеството ще бъде уважено и от специални гости , които ще отбележат подобаващо и по уникален начин присъствието си на този мил празник. На същата дата е роден и вокалистът на RICH COMPANY – Венелин Цветков което гарантира двойната доза емоции на събитието.

Вход: 7 лева



Музика в небето

Кога: 29 юни, 20:00 часа
Къде: Летище София

Самолетните хангари на Lufthansa Technik на летище София ще се превърнат в концертна зала на 29 юни. Музика в небето ще представи за първи път в България симфоничния оркестър Lufthansa Orchestra, съставен от служители на компанията от цял свят.

Дебютът на Lufthansa Orchestra е през май 2011 по време на благотворителен концерт на HelpAlliance във Франкфурт. Концертът е последван от множество други изяви в Германия, както и в чужбина, в различни формации. Всяка година от създаването си, оркестърът изнася традиционен пролетен и есенен концерт, които са напълно разпродадени. Lufthansa Orchestra е гвоздеят в празненствата по повод честването на 10-годишния юбилей на Терминал 2 на летището в Мюнхен. Артистичен директор на оркестъра е Andrea Hoyer, координатор услуги в авиокомпанията във Франкфурт, която е завършила Royal Academy of Music, висше музикално училище в Мюнхен. Председател на оркестъра е Olaf Mielmann - одитор в Lufthansa Group, дипломиран физик с участие в множество концерти с Младежкия симфоничен оркестър на Хамбург.

В събитието в България ще се включат над 40 музиканта от Lufthansa Orchestra. Оркестърът ще изсвири съвместно музикално произведение съвместно с Белослава, a певицата също така ще изнесе концерт, заедно с бенда на маестро Живко Петков.

Вход: 35 лева.



Изложба "ЯН БИБИЯН НА ЛУНАТА"

Кога: 24 юни, 16 часа
Къде: Столична библиотека 

По повод 80 годишнината от първото издание на книгата на Елин Пелин „Ян Бибиян на Луната” Националният литературен музей, Фондация „Моят музей” и Столична библиотека организираха конкурс за детска рисунка на тема „С Ян Бибиян и дяволчето Фют на Луната”.

В конкурса участваха над 150 рисунки, най-добрите от които ще можете да видите в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека пл."Славейков" 4А.




През седмицата ще видим още

Фестивали:

Американският басист Ричард Бона с музикална клиника по време на A to JazZ Festival World

Кино:

"Как да си си дресираш дракон"
"Рай: Надежда"
"Внедрени в час 2"

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?